Beste dierenvrienden, een waarschuwing

Bagheerah

Beste dierenvrienden, een waarschuwing

Nog steeds vermist: mijn lieve rood met witte kater Bagheerah. Kenmerken: witte kin en bef, vier witte voetjes, lange staart, hoog op pootjes en extreem zacht vacht. Leeftijd 3 jaar. Zeer lief! ( helaas was hij net zijn bandje met adreskokertje kwijtgeraakt) Met Kerst verdween Bagheerah zomaar uit onze tuin. We hadden hem vanaf 6 weken, samen met zijn zusje Kyrah. Ze kenden de tuin en naaste (buurt)omgeving op hun duimpje en liepen nooit weg! Ze speelden elke dag met elkaar. Hoe kan het dat we in ons dorp, waar iedereen elkaar helpt en méé oplet, huisdieren kwijt raken, zonder dat iemand ook maar iets gezien heeft? Je zou zeggen dat je dan zo’n  beestje wel ergens ziet lopen, wat bijvoorbeeld in een grote stad veel moeilijker is. Nergens meer te bekennen, zomaar “opgelost”. We hebben alle instanties ingelicht die je maar kan bedenken. Ook de politie, dierenambulance en we hebben twee keer brieven met zijn foto rondgebracht in huizen, supermarkt, op wandelroutes, omliggende dorpen en in Zoetermeer.

Internetsites gebruikt zoals Marktplaats, Speurders, ik zoek baas, asieldieren, Amivedi, Dierenbescherming , de Landelijke Dierencentrale, noem maar op. Geen spoor!

Er waren meerdere katten ineens weg en gelukkig is er één in Wateringen teruggevonden. Hoe het beestje daar kon komen, blijft een compleet raadsel, want ook deze kat loopt al 4 jaar rond zijn woning en is ook absoluut geen wegloopkat.

Een tijd terug werden er steeds gewonde katten aangetroffen, zo ook toen onze oude poes (nu 15 jaar). Daar is veel aandacht aan besteed en werd het rustiger en nadat dit ook in de media vermeld werd, was het over. Maar nu “verdwijnen” er katten/poezen…… Natuurlijk komt dat wel eens voor, maar dat er huisdieren verdwijnen die nooit weglopen en altijd gewoon binnen eten en slapen, dat is toch wel erg vreemd! Nu kreeg ik een krantenartikel per email van iemand opgestuurd. Als waarschuwing. Vanuit het AD en van de Gelderlander. Daar werden eind augustus katten en poezen weggelokt door een “bende” die ook in België (Kempen) en Duitsland hun slag sloegen en nu rond Arnhem. Kattenlokkers, die voor geld de katten verkopen voor de illegale pelsindustrie in de Oostbloklanden. Voor bontkragen op jassen en versieringen op tassen en dat soort enge zaken. Het zal toch niet zo zijn denk ik dan, dat er katten worden weggelokt hier in de omgeving?

Ik dook op internet en begon daar te zoeken. Het is dus zeker wel gebeurd. Maar helaas hebben ze nog niemand kunnen pakken/arresteren….(Een Belgische agent verklaarde, dat ze in witte, geblindeerde busjes reden…., zie internet)

Daarom beste dierenvrienden, let op uw huisdier, let op de dieren van uw medebewoners, honden, katten, paarden, we moeten dieren beschermen tegen misdaad.  Ik zeg niet dat dit nu hier gebeurt, maar we kunnen wel alert zijn!!

Hopelijk komt mijn lieve kater nog terecht en weet iemand nog niet, dat ik hem mis/kwijt ben, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee en laten we voor de zekerheid dit in de gaten houden.

Marianne Moes

Dr. van Noortstraat 12P