Kinderkleding gezocht

Kinderkleding gezocht!

Rotary Zoeterwoude-Stompwijk is een leuke vereniging, alwaar een zeer gemêleerd gezelschap welke inmiddels alweer zes jaar iedere dinsdagavond aanwezig is in Het Blesse Paard. De voornaamste doelstelling van Rotary is service. In de lokale gemeenschap, het werk en ook wereldwijd. Rotarians steunen en stimuleren het ideaal van ‘service above self’ middels verbetering van het zakendoen en de professionele ethiek. Maar ook door het bevorderen van internationaal begrip en goodwill en het verlenen van humanitaire hulp. Voor het laatste onderwerp zouden wij graag uw aandacht willen vragen. Onze club wil zich dit jaar inzetten voor een project van Humanitas, namelijk de Kindervakantieweken.

Kindervakantieweken

De Kindervakantieweken zijn in het leven geroepen voor kinderen die door, bijvoorbeeld een zeer moeilijke thuissituatie, niet op vakantie kunnen.

Vrijwilligers organiseren vier avontuurlijke weken om nooit te vergeten. Elke week heeft zijn eigen programma, dat aansluit bij de leeftijd en interesse van de kinderen. Zeven dagen vol sport, spel, knutselen, muziek en dans; samen met veertig nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Door dit project te steunen bieden wij niet alleen een week plezier aan de kinderen, maar krijgen ook de ouders de nodige ontspanning.

Het is tragisch om te zien hoe slecht het er in sommige gezinnen aan toe gaat. Sommige kinderen krijgen maar een half gevulde rugzak mee, gewoonweg omdat ze niet meer spullen hebben. Daarom vraagt Humanitas om kleding, ondergoed en handdoeken, zodat zij tijdens de Kindervakantieweken de rugzakken van deze kinderen kunnen aanvullen met deze primaire behoeften. Vandaar onze oproep.

Rotary Zoeterwoude-Stompwijk is voor Humanitas (project Kindervakantieweken) op zoek naar kinderkleding, ondergoed (maat 98 tot 152) en handdoeken. Heeft u deze niet meer nodig, dan zouden wij het graag willen hebben om de kinderen te helpen. De kleding en handdoeken kunt u inleveren bij Het Blesse Paard. Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp!

Mocht u meer informatie willen over Humanitas, project Kindervakantieweken of Rotary Zoeterwoude-Stompwijk, neemt u dan contact op met Mike van Bemmelen (voorzitter Rotaryclub) op telefoonnummer 071-5801353.

Namens Rotary Zoeterwoude-Stompwijk,

Desirée Luiten