Stompwijkse Toneelvereniging

Stompwijkse toneelvereniging speelt Goede Buren 

De rol van de taxichauffeur Leo, die aanvankelijk gespeeld zou worden door  een oversekste boer uit de buurt van Den Haag is over gegeven aan de homoseksuele bovenbuur Martin, die weer vond dat hij zijn rol terug moest geven aan Jos, of Josje die ook boven woont. De werkeloze Jos echter weigert zich bij die rol neer te leggen omdat de staat de rol van Koos niet betaalt.

Voorlopig speelt Koen de rol van taxichauffeur. We verzoeken het publiek Koen geen drank te geven. Audities hebben plaats gevonden, maar er is nog geen geschikte kandidaat gevonden voor Babs, die er heel kleurrijk op moet komen staan. Omdat Martin thuis toch aan het schilderen was neemt hij deze rol geheel in stijl op zich. Mochten er zich nog ander kandidaten melden dan gaat Martin gewoon weer naar huis. Of hij speelt de rol van een opdringerige journalist, zomaar ergens tussendoor.

Er hebben zich twee zussen gemeld uit Stompwijk, “of ze ook een rolletje mochten hebben”. Jacqueline en Mariska kunnen elkaar niet zien of luchten en zie dan maar eens een repetitie door te komen. Dus dat wordt niks. Ik heb ze voorlopig ieder afzonderlijk maar ergens in een flat in Den Haag gestopt. Ze leven daar onder de schuilnamen Marga en Tineke. Mogelijk vinden ze ooit nog een geschikte man als echtgenoot. Beiden zijn verzot op taxi’s, meer

specifiek een taxichauffeur.

Tamara is inmiddels de opleiding tot politieagent begonnen, die nog wel alles moet leren van het recherchewerk. Dus een stageplaats bij deze crimineel mooie toneelverenging was zo gegeven. Ze wil echter niet herkend worden en heet hier Bulthuis, hoe verzin je het. Als stagebegeleider vond ik een gewezen bakker Jan die zich echter graag met andermans privézaken inlaat. Zijn escapades met Pussy Cat zijn niet alleen verdacht maar vragen om een parlementair onderzoek naar seksueel misbruik bij bakkers en rechercheurs. Inspecteur Harmsen leidt het onderzoek.

Onder schuilnaam Peewee wordt zo nodig het licht aangedaan en op tijd ook weer uitgedaan. Mocht iemand niet meer weten wat te zeggen dan komt een bijna halve eeuw jonge vrouw uit de coulissen om voor te zeggen. Ach Jolanda is hopelijk misbaar, maar ik vrees onmisbaar, in ieder geval tijdens de repetities.

Dus nu allemaal luisteren naar meneer de regisseur Wil.

Speeldata:

23, 24 en 25 maart

In het Blesse Paard