Held van de dag: Leo van Santen

Leo van Santen (zoon van Piet van Santen) mag met recht een held worden genoemd. Wij zijn blij dat juist hij vrijdag op de Vogelplas aan het schaatsen was. Nadat een schaatsende dame op leeftijd waarschuwingen van omstanders had genegeerd, zakte zij ter hoogte van de vogelobservatiehut door het ijs. Het touw dat de dame werd toegeworpen bleek niet voldoende, zij kon zich mede door haar leeftijd niet optrekken aan het touw. Uiteindelijk is Leo met een andere schaatser naar het wak toegekropen en het laatste stuk op zijn buik naar haar toegeschoven. Samen trokken zij de dame uit het wak. U begrijpt, een penibele situatie op een zwak stuk ijs. Het ging gelukkig goed. Andere omstanders hielpen de drie naar veilig ijs. Maar wat een held, wat een held. Wij zijn trots op zo’n dappere partner, vader en opa.

Groeten van Regina, Paul, Anne-Marie, Peter, Judith, Loek, Tess, Daan, Bas, Thom, Sem en José