sTHOMpwijks toppertje!

De Thom van Beek fanclub legde de lat hoog dit weekend. Iedereen was benieuwd wat dit weekend ging brengen voor Thom van Beek na een aantal maanden keihard trainen in team 1np. Met ons sTHOMpwijks toppertje-spandoek vertrokken wij afgelopen zaterdag richting Heerenveen voor het NK allround in het Thialf stadion. Gelukkig was het binnen warmer dan buiten, maar er was wel sprake van een hoge luchtdruk in de hal. Dat betekent zware omstandigheden dus snelle tijden waren niet te verwachten.

Op de 500 meter wordt de basis gelegd voor de rest van het weekeinde. Thom is van nature niet zo’n sprinter maar verraste met een tijd van 37.31 op deze afstand, wat goed was voor de 9e plaats. Op de tweede afstand van deze dag, de 5000 meter, eindigde Thom op 10e plaats in een tijd van 6:44.72. Met een goed gevoel reisden we zondag nogmaals af naar Heerenveen, waar de 1500 meter op het programma stond. Een goede tijd op deze afstand zou betekenen dat hij nog iets verder in het algemeen klassement zou kunnen stijgen en uiteindelijk deel zou mogen nemen aan de 10.000 meter. We schreeuwden de longen uit ons lijf, Thomieeeeeeeeeee, om hem hopelijk nog iets sneller naar de streep toe te laten rijden. En dat lukte want met een tijd van 1:50.12 (8e plaats) mocht hij ook aan de start voor de 10.000 meter verschijnen. Slechts twee keer eerder had hij deze afstand gereden dus het was, zeker gezien de zware omstandigheden, erg spannend! Thom reed voor wat hij waard was en eindigde in een super tijd van 14:09.49, een persoonlijk record en de 9e plaats op deze afstand.

In het algemeen klassement is Thom op de 8e plaats geëindigd, echt een top prestatie! Thom, wij zijn super trots op jou! Ga zo door!

Winfried, Annelies, Sanne, Iris en Ralph