!!!!! Het aftellen is begonnen voor Gaandrië !!!!!

Over een paar dagen is het zover, dan barst het carnaval weer los in Gaandrië. Vanaf woensdag 15 februari zijn Prins John, Page Wendy, Opper Hans, Raad van Elf, Het Bestuur, Oud Prinsen en vele vrijwilligers weer mega druk bezig om er een geslaagd carnavalsseizoen van te maken. Hierbij draait het niet alleen om de grote feestavonden, maar worden de gehandicapten, bewoners van verzorgingstehuizen, kinderen en zieken niet vergeten door Carnavalsvereniging De Gaanders uit Stompwijk.  

Onder het motto: “Speel-Goed” ondernemen de Gaanders nogal wat activiteiten. Zo gaan de Gaanders op woensdag 15 februari carnaval vieren met de verstandelijk gehandicapte bewoners van Swetterhage uit Zoeterwoude. Vrijdag 17 februari staat verzorgingstehuis Huize Emmaus in Zoeterwoude op het programma. En vrijdagavond natuurlijk weer ons jaarlijks bezoekje aan de jongerensoos Beatz. Op zaterdagochtend 18 februari is er in het gemeentehuis van Leidschendam de officiële overhandiging van de Hamer door Burgemeester van Leidschendam – Voorburg aan Prins John, waarmee hij zeggenschap krijgt over het Gaandriaanse rijk. Hierna natuurlijk een van de terugkerende hoogtepunten van de Stompwijkse Carnaval “de Optocht”. Deze karavaan van prachtige wagens zal op de zaterdag weer door ons dorp trekken. Hierna staat het altijd zeer gezellige straatcarnaval op het programma.      

Tijdens het straat carnaval zijn kaarten te koop voor het Gekostumeerd Bal en het Slotbal in de hal bij Het Blesse Paard.                     

Na het straatcarnaval is het in de avond natuurlijk tijd voor het Gekostumeerd Bal openingstijd is om 21:00 entree niet leden €7,50. Op zondag 19 februari is er om 11.00 uur een carnavalsmis dit jaar te Stompwijk, in de Sint-Laurentiuskerk en om 15:00 uur het carnavalsconcert in het Blesse Paard, de zaal gaat open om 14:30u. Maandag 20 februari is het tijd voor de allerkleinsten onder ons, de kindercarnaval begint om 13:30u. Later op de avond is het de beurt aan de jongeren in de leeftijd van 10 tot 15 jaar van Stompwijk. Namelijk met het So You Think You Can Dance festijn. Zaal open om 19:00 uur. Dinsdag 21 februari  is het de hoogste tijd om ook aan de “ouderen-jongeren” van Stompwijk zelf te denken. De zaal gaat om 12.30 open. En ‘s avonds is dan natuurlijk alweer het slotbal met het optreden van Andrea Hazes,  entree niet leden €7,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Andrea`s Haarstudio.

Een traditioneel hoogtepunt is de carnavalsoptocht door Stompwijk. De optocht wordt gehouden op zaterdag 18 februari, verzamelen om 13:30 uur bij Scheria en start om 14:00 uur. Wij van de Gaanders willen de mensen die met de optocht meedoen met klem vragen om absoluut geen glaswerk op de kar mee te nemen, en voldoende vuilniszakken mee te nemen en deze te gebruiken!

INSCHRIJVEN VOOR DE OPTOCHT KUNT U OP WWW.DEGAANDERS.NL

Op woensdag 22 februari zal de rust weer terug keren in Stompwijk en zullen de Gaanders de balans opmaken van een seizoen carnaval vieren. Wij hopen u te zien op een van de activiteiten die wij voor u organiseren. Overige informatie en de agenda zijn op de site te vinden. www.degaanders.nl