Wandelestafette symbool voor strijd tegen kanker

wandelestafetteWandelestafette symbool voor strijd tegen kanker

SamenLoop voor Hoop Haaglanden

In het weekend van 9 en 10 juni 2012 organiseert een groep vrijwilligers van KWF Kankerbestrijding onder voorzitterschap van Leo Vogelaar een SamenLoop voor Hoop in Leidschendam-Voorburg. Een 24-uurs wandelestafette in het Groot Zijdepark bij Leidsenhage, die de voortdurende strijd tegen kanker symboliseert.

Met het sponsorgeld dat de organisatie en de deelnemende teams verzamelen wordt het wetenschappelijk onderzoek van KWF Kankerbestrijding gesteund. SamenLoop voor Hoop wordt al jaren in vele regio’s in Nederland en het buitenland georganiseerd, maar nu voor het eerst in Haaglanden.

De Samenloop voor Hoop Haaglanden start op zaterdag 9 juni om 14.00 uur met een ereronde voor (ex-)kankerpatiënten. Secretaris Cassandra Rienstra vertelt: “Deze survivors bieden we ook een verwendag aan. Verder omlijsten we het hele evenement voor onze lopers – die met hun team bij toerbeurt 24 uur lang wandelen – met verschillende activiteiten.”

Voorzitter Leo Vogelaar vindt de Kaarsenceremonie een van de meeste bijzondere momenten van een SamenLoop: “Om 23.00 uur steken we de kaarsen in wenszakken aan en staan we stil bij iedereen die kanker heeft (gehad) en degenen die de strijd tegen kanker hebben verloren.”

Iedereen kan zich met een team aanmelden om mee te doen; inschrijfgeld is € 10,— per persoon. Een team bestaat uit minimaal 10-15 personen, die zelf sponsors zoeken en bij toerbeurt wandelen op 9 en 10 juni.

 Vogelaar: “Voor de organisatie en de verwendag zijn veel zaken nodig en natuurlijk willen wij een mooie bijdrage leveren aan het onderzoek van KWF Kankerbestrijding. Sponsoring kan in natura, diensten of financieel. In het groot en in het klein, alles is welkom. Mensen kunnen natuurlijk ook sponsoren door voor € 5,— een wenszak te kopen en hun persoonlijke wens daarop te schrijven.”

Cassandra Rienstra nodigt graag alle survivors in onze regio van harte uit om deel te nemen aan de ereronde en/of zich te laten verwennen. “Ook kunnen we alle hulp bij de organisatie van dit bijzondere evenement nog goed gebruiken.

Meer informatie rond teams, sponsoring, survivors en vrijwilligers is te vinden op de site: www.samenloopvoorhoop.nl/haaglanden onder het kopje Meedoen. Aanmelden of vragen? Stuur een mail naar

haaglanden@samenloopvoorhoop.nl.