Nieuws uit BSO de Huifkar

Nieuws uit buitenschoolse opvang De Huifkar

De weken vliegen voorbij! Het is al bijna voorjaarsvakantie! Er staan weer leuke activiteiten op het programma voor de kinderen van BSO De Huifkar. We vinden het ontzettend leuk om mede te delen dat ook dit keer weer een aantal activiteiten bezocht kunnen worden door de andere kinderen in Stompwijk. Voordat we jullie hierover gaan vertellen, blikken we eerst even terug op de afgelopen weken.

Donderdag week 3 was er een kinderbingo in het Dorpshuis. Er kwamen zo’n 25 kinderen. We vonden het erg leuk dat er ook een paar pappa’s en mamma’s en een oma kwamen helpen. Dit zorgde er voor dat alle kinderen het goed konden volgen. De kinderen vonden het erg spannend. ‘Ik moet er nog twee!’ ‘Ik moet er nog 1!’ ‘Bingo!!’ Er waren in totaal zo’n 10 gelukkige winnaars met een goedgekeurde bingo en uiteindelijk ging iedereen met een prijsje naar huis.

In de drie weken die daarna volgden was er een schildercursus op dinsdag. Onze kunstenaar Henk leerde de kinderen diverse technieken. De kinderen vonden het erg leuk en maakten mooie creaties.

We vinden het leuk om te zien dat kinderen en ouders enthousiast reageren op de activiteiten. Het BSO team heeft daarom weer leuke activiteiten gepland voor de komende periode, welke geschikt zijn voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Soms zal de groep gesplitst worden zodat kinderen op hun eigen niveau bezig kunnen zijn.

Wanneer u het leuk vind om bij activiteiten te helpen dan horen wij dit graag!

Wij zijn tevens op zoek naar een overblijfkracht  op donderdag en inval overblijfkrachten, op de Maerten van der Veldeschool.

16 februari: Schminkworkshop

Deelname: gratis (opgave verplicht)

Tijd: 16:00u-17:30u

Locatie: Dorpshuis

De kinderen krijgen allemaal schminkmateriaal ter beschikking. Onder begeleiding van Willeke zullen de kinderen allerlei schminktechnieken leren. Kinderen mogen zichzelf schminken met behulp van de spiegel.

20 februari: Kinderrommelmarkt

Deelname: gratis (opgave verplicht)

Benodigdheden: 1 vuilniszak met spulletjes, 1 kleed, 8 euro aan kleingeld

Tijd: 15:30u-17:30u

Locatie: Dorpshuis

Kinderen nemen 1 vuilniszak vol spulletjes mee die verkocht mogen worden voor een habbekrats. Deze spulletjes stallen de kinderen uit op het kleed, op de grond. Daarna gaat de markt beginnen. De kinderen vragen maximaal een euro voor een voorwerp, zodat het leuk is en blijft om te kopen en verkopen. In het kindercafé kunnen de kinderen gratis wat drinken en wat lekkers eten.

Aan het einde doet iedereen zijn spulletjes in de vuilniszak en neemt deze samen met het kleed weer mee naar huis.

21 februari: Spelletjescompetitie

Deelname: gratis (opgave verplicht)

Tijd: 16:00u-17:30u

Locatie: Dorpshuis

In het dorpshuis kunnen kinderen allerlei gezelschapsspelletjes met elkaar doen. Er wordt bij enkele spelletjes een competitie gedaan.

23 februari: Bezoek boerderij Akkerlust

Deelname: 5,- (dit uitje gaat door bij voldoende deelname)

Tijd: 13:30u-15:30u

Locatie: Boerderij Akkerlust, Stompwijkseweg 55a

De kinderen verzamelen in de oude hooischuur en krijgen vervolgens een rondleiding over de boerderij. Vervolgens mogen de kinderen in de oude hooischuur bij de warme haard een koe beschilderen. De kinderen krijgen op de boerderij wat lekkers en mogen wanneer zij klaar zijn met schilderen spelen met het buitenspeelgoed en/of kijken bij de dieren.

27 februari en 5 maart: Project Natuurkids

Deelname: 2,- per keer (opgave verplicht)

Tijd: 16:00u-17:30u

Locatie: Dorpshuis

Tijdens deze twee bijeenkomsten ontdekken de kinderen van alles over de natuur. Kinderen leren met behulp van al hun zintuigen veel over de wereld om hun heen.

13 en 20 maart:Workshop Streetdance

Deelname: 2,- per keer(opgave verplicht, maximaal 20 kinderen)

27 maart: Workshop Zingen

Deelname: 2,- (opgave verplicht, maximaal 20 kinderen)

5 april: Paasmarkt

Deelname: gratis (opgave verplicht)

Wij hopen dat wij weer veel kinderen kunnen ontvangen tijdens de geplande activiteiten!

Wij willen u wel dringend verzoeken om even te bellen of te mailen wanneer u uw kind op wilt geven, zodat wij kindgegevens hebben bij nood en ruim van te voren kunnen zorgen voor voldoende begeleiding.

(06-42379087/pdejong@kinderopvangzoeterwoude.nl).

Wanneer u uw kind op wilt geven voor structurele buitenschoolse opvang dan kunt u bellen of mailen naar Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (071-5808017 /skz@kinderopvangzoeterwoude.nl)

Vriendelijke groet,

Team buitenschoolse opvang De Huifkar