HOERA, BAGHEERAH IS EINDELIJK THUIS!

Na ruim zeven weken zoeken en speuren, is onze kater toch nog opgespoord in Zoetermeer.

We hadden de hoop al opgegeven, want na vele tips en zelfs een lokkooi te hebben geplaatst, bleek het (steeds) niet om onze kater te gaan. Doordat ik avonden lang op vele internetsites zat te zoeken, mailde ik daardoor met veel mensen, ook van de dierenbescherming.

En uiteindelijk zag iemand van zo’n instantie (Henny), die gestolen dieren op helpt te sporen, Bagheerah op een site staan. Ze stuurde een foto door en we gingen op weg naar Zoetermeer, nadat ik via een telefoonboek het telefoonnummer had achterhaald, want die stond er niet bij vermeld, alleen een naam. Gelukkig kwamen we er toch achter waar Bagheerah zich zou bevinden en reden er snel naar toe.

Helaas hadden deze mensen onze kat al 6 weken in hun buurt en achtertuin rond zien lopen, maar nog niet op internet gezet of elders gemeld.

Wel had hij buiten te eten gekregen en ’s nachts sliep hij in een kippenhokje of schuurtje of elders. Gelukkig kreeg hij wel goed te eten, maar het was natuurlijk bar koud met die vorst. Ook storm, regen en het vuurwerk heeft hij moeten doorstaan. Hoe hij daar terecht is gekomen blijft ons een raadsel, want hij liep nooit weg. Of hij per ongeluk met een auto is meegegaan is een optie….

Eenmaal thuis was hij even in de war en het was hem goed aan te zien, dat hij bijna 2 maanden van huis was weg geweest. Ontzettend moe, veel slapen, verkrampt lopen, maar langzamerhand drong het tot hem door waar hij was en werd ontzettend blij.

Nu gaat het al veel beter met hem. Langzamerhand wordt hij weer de “oude”. Hij gaat weer wat spelen en het verkrampte lopen wordt al soepeler.

Bagheerah heeft direct een nieuw halsbandje met adreskokertje om gekregen met een andere sluiting (hij had er al 3 verloren) en deze week wordt hij gechipt bij de dierenarts. Dezelfde dag, dat wij de tip kregen van Henny, werd zijzelf helaas ’s nachts, plotseling in het ziekenhuis opgenomen met een longembolie. Dat was weer triest nieuws!! Zij doet ontzettend veel goed werk om dieren bij de eigenaars terug te krijgen. Henny, we wensen je van harte beterschap en sterkte. We zullen uiteraard wat naar je toe sturen en contact houden, hoe het met je gaat! Dit is weer even schrikken zeg!

Lieve dierenvrienden, wij willen jullie nogmaals bedanken voor alle tips en reacties die we mochten ontvangen.

We zijn ontzettend blij dat Bagheerah weer thuis is en zijn tweelingzusje speelt en eet weer!

Marianne en Dick Moes