Gaanders vervolg

gaandersVervolg van verslag carnavalsweekend 

Vorige week heeft u al in de Dorpsketting kunnen lezen over het begin van de carnavalsweek, hieronder leest u het vervolg van de maandag en de slotdag, dinsdag.

Maandag 20 februari Kindercarnaval:

Maandagmiddag was het de beurt aan de kinderen om een gezellige middag te beleven, iedereen die zin had kon een kleurplaat inleveren en daar werden ook prijzen voor toegekend. De prijzen voor de mooiste kleurplaat gingen naar: Jordi Romijn en Sophie Overvliet. Ook waren er prijzen in verschillende categorieën voor de kinderen die het mooist verkleed waren. Hieronder vindt u de uitslag van de deze verkleedwedstrijd en danswedstrijd:

 Limbodansen Danswedstrijd

 Isis van Es                              Guusje van Santen

Tim Koot                                 Kimberley van de Bos

                                              Stijn Bolleboom

Mooist verkleedde

Meisjes Jongens

Lynn van Santen, 3 jaar          Reno Hagen, 2 jaar

Famke Gooijaart, 6 jaar           Tom Luk, 4 jaar

Maud van den Bosch, 8 jaar    Ryan van Benten, 6 jaar

Kimberley v. d. Bos, 9 jaar      Daan Koot, 8 jaar

 DJ Kevin zorgde ervoor dat iedereen lekker stond te springen en te dansen. Er werd veel polonaise gelopen met onder andere de Raad van Elf en de Koomers. De limonade en de plakjes worst en kaas werden graag verorberd. Al met al een zeer gezellige middag en met een aardigheidje ging men weer huiswaarts.

 So You Think You Can Dance

’s Avonds was het de beurt voor de tieners om hun danspasjes te laten zien. In de grote zaal van het Blesse Paard werd onder Jan Groeneweg zijn lampen en de muziek van DJ Kevin gedanst en polonaise gelopen. Er kwamen zelfs 2 Zumba instructeurs om alle pasjes uit te leggen en voor te doen. Na een geslaagde avond gingen de tieners om 22.00 uur naar huis.

 Dinsdag 21 februari:

Dinsdagmiddag is al jaren de middag van de ouderen jongeren, de mensen van 55+ uit Stompwijk. Zoals ieder jaar was er weer een loterij en konden er vele mooie prijzen gewonnen worden, die waren gesponsord door de middenstand van Stompwijk en omstreken, waarvoor hartelijk dank. Velen gingen met een prijs naar huis en men genoot zeer van deze middag. De polonaise werd zeker niet vergeten en achter Prins John II, Page Wendy en Opper Hans werd een grote stoet gevormd om met zijn allen gezellig te lopen. Natuurlijk hadden we ook dit jaar weer een Prins en Page van de ouderencarnaval dit jaar waren Otto Havik en Ciska van Bohemen de gelukkige.

Later in de middag werd men ook nog getrakteerd op een optreden van “Het Nonnenkoor” het verrassingsconcert van De Rocking Angels en een concert van de Oud-Prinsen en de advocaat en jonge borrel lieten zich goed smaken. En natuurlijk kon de jaarlijkse afsluitende speech van Meneer Bos weer niet ontbreken.

Slotbal

Dinsdagavond was alweer de slotavond van de carnavalsweek. Om 21.00 uur ging de deur open en de mensen stroomden binnen. Deze avond werd door onze vriendin Andrea Hazes opgeleukt en dit was een zeer geslaagd optreden. Er werd verder veel gedanst en polonaise gelopen. Onze eigen blaaskapel De Blaasbalgen verzorgde nog een optreden en om ongeveer 24.00 uur werd de Raad van Elf door hun vrouwen ontdaan van hun steek en cape. Hierna werd de Prins ontdaan van zijn scepter, cape, steek en ambtsketen. Ook de Page werd ontdaan van haar kroon en cape, op dat moment stonden John en Wendy weer als gewone burgers op de bühne. Daarna werd de prins afgevoerd door de Oud Prinsen en speelden De Blaasbalgen nog een vrolijke noot. De avond ging nog tot in de kleine uurtjes door en iedereen genoot er zichtbaar van.

Na een week van genieten, feesten en polonaise lopen kunnen Prins, Page, Opper, Raad van Elf en bestuur terugkijken op een geweldig seizoen en gaan we er met z’n allen voor om dit ook volgend seizoen te bereiken! Via deze weg willen wij alle bewoners en vrijwilligers bedanken voor het bijdragen van hun steentje aan dit zeer geslaagde carnavalsseizoen. Hopelijk zien wij u allemaal terug bij het volgende carnavalsseizoen. En natuurlijk ook onze excuses aanbieden aan iedereen die op enige manier hinder van ons heeft gehad.

Voor meer informatie en foto’s, kunt u terecht op www.degaanders.nl

PR De Gaanders