Nieuwe kruising Oude Middenweg Kostverlorenweg

nieuwe kruisingNieuwe kruising Oude Middenweg-Kostverlorenweg Leidschendam

De gemeente Leidschendam-Voorburg pakt vanaf maandag 5 maart de kruising aan van de Oude Middenweg met de Kostverlorenweg in Leidschendam. Nu heeft het verkeer op de Kostverlorenweg nog voorrang op de Oude Middenweg, de toegangsweg van de Haagse wijk Leidschenveen. Die situatie wijzigt. De huidige haakse aansluiting van de Oude Middenweg op de Kostverlorenweg wordt een vloeiende bocht richting Leidschendam-Zuid. In de nieuwe situatie moet verkeer op de Kostverlorenweg uit de richting Zoetermeer hier voorrang verlenen.  Bij de aansluiting met de Oude Middenweg komen oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers op een plateau. Gebruikers van deze oversteekplaatsen hebben ook voorrang op verkeer van de Kostverlorenweg. De werkzaamheden nemen ongeveer vijf weken in beslag. Aannemer van het werk is de firma Mouwrik Waardenburg.

Oponthoud wegverkeer

Tijdens de uitvoering van het werk blijft de kruising toegankelijk. Het verkeer moet rekening houden met oponthoud; tijdelijke verkeerslichten leiden het verkeer over een rijstrook.

Volledige afsluiting

In de avond en nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 maart zijn de kruisingen Oude Middenweg-Kostverlorenweg en De Tol–Kostverlorenweg–Stompwijkseweg volledig afgesloten. Tijdens de afsluiting worden beide kruisingen en het tussenliggende weggedeelte geasfalteerd. De omleidingroutes voor het verkeer zijn met borden aangegeven.

Geen zwaar verkeer Stompwijkseweg

Door de nachtelijke afsluiting kan zwaar verkeer van 29 maart 18.00 uur tot 30 maart 06.00 uur de Stompwijkseweg tussen Leidschendam en het hoogteportaal bij huisnummer 56 niet bereiken. De bedrijven aan dit deel van de Stompwijkseweg zijn geïnformeerd, zodat zij hiermee rekening kunnen houden.