Hoogtebeperking Stompwijkseweg verwijderd

Hoogtebeperking Stompwijkseweg verwijderd

Afgelopen week hebben burgemeester en wethouders maatregelen vastgesteld voor de Stompwijkseweg. Hier leest u elders in deze Dorpsketting meer over.

De gemeente is snel aan de slag gegaan om de maatregelen zo spoedig mogelijk uit te voeren. Dat heeft ertoe geleid dat de eenrichtingsverkeersborden maandag 12 maart zijn geplaatst en het hoogteportaal is verwijderd. Landbouwverkeer is nu weer in de gelegenheid in twee richtingen te rijden.

De fietssuggestiestroken worden naar verwachting in de loop van volgende week aangebracht. Momenteel is in de bebouwde kom ook een begin gemaakt met het herstel van de vorstschade aan het wegdek.

Het eenrichtingverkeer wordt gehandhaafd door middel van cameratoezicht met nummerplaatherkenning. In essentie komt het er op neer dat alleen overtredingen met behulp van de camera geregistreerd en opgeslagen worden. Andere kentekens worden niet geregistreerd.

Het Hoogheemraadschap van Rijnland heeft inmiddels vergunning afgegeven voor het herstel van de calamiteit ter hoogte van de huisnummers 37-58. Binnenkort beginnen de herstelwerkzaamheden. In die periode is de Stompwijkseweg ter plaatse enige tijd voor alle verkeer afgesloten. Zodra duidelijk is wanneer dit is en hoe deze maatregelen er precies uit gaan zien, melden we dat in de Dorpsketting.