Stompwijk krijgt eindelijk een Kulturhus

Stompwijk krijgt eindelijk een Kulturhus

Het CDA heeft tijdens de commissie Maatschappelijke Activiteiten complimenten gegeven aan wethouder Gregor Rensen en zijn ambtenaren voor het uitgewerkte plan dat er nu is voor het Kulturhus in Stompwijk.

Met het Kulturhus krijgt Stompwijk een centraal punt, waar voorzieningen op het gebied van onderwijs, kinderopvang, welzijn en zorg gerealiseerd kunnen worden.

Het mooie is dat de beslissing tot stand is gekomen via de “Stompwijkse methode”, waarbij samen met alle betrokkenen en de Adviesraad Stompwijk tot overeenstemming is gekomen. Daarmee is het een uniek project voor een unieke plaats.

Het CDA is vooral blij dat in het Kulturhus een steunpunt voor de bibliotheek komt. Raadslid Maarten Jansen: “Het CDA heeft zich altijd sterk gemaakt om in Stompwijk een bibliotheekvoorziening te hebben. Dat is nu gelukt, ondanks de bezuinigingen die onze gemeente nu gaat doorvoeren.” Ook de vernieuwing van de Maerten van den Velde-school was noodzakelijk en wordt door deze plannen gelijktijdig gerealiseerd.

“Met deze voorziening behoudt Stompwijk een centrale locatie waar mensen en verenigingen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is voor zo’n kleine en hechte gemeenschap als die van Stompwijk een groot goed”, aldus CDA raadslid Yvonne van Boheemen.