Harddraverij Nooit Gedacht: het is bijna zover

Cees van VeenHarddraverij Nooit Gedacht: Het is bijna zo ver

Na een winterslaap van bijna zes maanden nadert de opening van het kortebaanseizoen met rasse schreden. Op maandag 30 april bijt Helmond de spits af. In totaal worden dit seizoen 32 kortebanen verreden. De kortebaan van Stompwijk staat op maandag 23 juli gepland. In één van de volgende edities van de Dorpsketting komen we nog uitgebreid terug op het volledige programma van de Stompwijkse paardendagen.

Cees van Veen gaat op tweede paasdag voor goud!

Voorafgaand aan het kortebaanseizoen organiseert Drafcentrum Alkmaar op maandag 9 april (tweede paasdag) een kortebaandag. Met deze dag wordt beoogd de kortebaandraverijen te promoten. Hoogtepunt voor de bestuurders van de kortebaanverenigingen is de gelegenheidskoers voor kortebaanbestuurders. Namens Nooit Gedacht zal Cees van Veen plaatsnemen achter de schitterende vosmerrie Zioletta D. Met dit paard zal hij proberen zijn prestatie van vorig jaar (een tweede plaats met Yonker Fanatic) te verbeteren. Naast Cees van Veen zal Herman Nijholt als gastpikeur achter Zicero Boko plaatsnemen en ook de Stompwijkse kortebaan vertegenwoordigen. Naast de al genoemde gelegenheidskoers zijn er nog meer draverijen waaronder de Grote Paasprijs en een sprintkoers over 1100 meter waarin veel kortebaanpaarden starten. Bij voldoende aangifte wordt deze koers verreden in twee series van acht deelnemers met vervolgens de finale om de kortebaanprijs.

Mocht u daarom a.s. maandag iets unieks willen beleven, reis dan af naar het Drafcentrum Alkmaar, Sportlaan 4 te Alkmaar. Dat is veel gezelliger dan een bezoek aan de woonboulevard. De eerste start is om 13.30 uur.                           

Bestuur Nooit Gedacht