Cees van Veen verdienstelijk vierde

Cees van Veen in actieCees van Veen met Zioletta D verdienstelijk vierde

Trainer Bas Crebas had gastrijder Cees van Veen vooraf op het hard gedrukt vooral met beleid te koersen. Instructies die Cees goed in zijn oren had geknoopt en dat zorgde ervoor dat hij met Zioletta D bij de start in de eerste bocht al veel terrein verloor. Nog erger werd dat toen er ook nog een paard voor hem sprong. Vanuit deze onmogelijke positie probeerde Cees zich nog wel te mengen in de eindstrijd, maar ondanks het goede draven van Zioletta D was het vierde geld het hoogst haalbare.

Voorafgaande aan de draverij schatte trainer Bas Crebas de kansen op een overwinning op 40%, maar de vele meegereisde Stompwijkse supporters (en enkelen uit Zoeterwoude) hadden er kennelijk meer vertrouwen in, want bij de totalisator vertrok hij als favoriet. Als gezegd, de start mislukte maar vervolgens liep Zioletta D een prima koers. Vooral in de tweede en derde ronde maakte zij vele meters van haar achterstand goed. Echter, onvoldoende om winnaar Enchanter met gastrijder Henri Stol (Sassenheim) nog echt te kunnen bedreigen. Na afloop had Cees van Veen dan ook gemengde gevoelens. Enerzijds tevredenheid over het draven van Zioletta D, anderzijds door een slechte start uiteindelijk toch een minder resultaat dan waarop vooraf was gehoopt.

De supporters maalden er niet om, zij vermaakten zich na afloop prima in de gastenruimte van Drafcentrum Alkmaar waar vele kortebaanliefhebbers vol verwachting vooruitblikten op het nieuwe kortebaanseizoen. 

Bestuur Nooit Gedacht