Workshop Kulturhus

Zoals u waarschijnlijk in het weekblad heeft gelezen (of niet), heeft de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg besloten dat het Kulturhus doorgaat. De gemeente is een groot voorstander van het Kulturhus en in een soort jubelstemming. Eindelijk kunnen ze iets voor Stompwijk doen. Nu hebben wij als Stompwijk de pech dat we maar een klein aantal inwoners zijn van een hele grote gemeente. Echt veel inbreng hebben we niet bij de gemeente. Eigenlijk beslissen heel veel mensen over Stompwijk, terwijl ze het dorp niet echt kennen.  

Woensdag a.s. hebben we allemaal wel de kans om mee te praten. Er wordt een workshop over het Kulturhus georganiseerd. Toekomstige gebruikers worden uitgenodigd om mee te denken hoe het Kulturhus er uit moet zien en wat we voor het Kulturhus kunnen betekenen.

Nu is elke Stompwijker toekomstig gebruiker van het Kulturhus. Van jong tot oud, van peuter tot bejaarde. We zijn allemaal uitgenodigd en we hebben allemaal wel een mening over het Kulturhus.

Het is belangrijk om die mening te laten horen. Vindt U het bijvoorbeeld belangrijk dat er genoeg buitenspeelruimte over blijft voor de kinderen, laat het horen. Vindt U dat de school te oud is om te verbouwen, laat het horen. Bent u bang dat U, als vereniging, straks de huur niet meer kan betalen, laat het horen. Wilt U, als bejaarde, vlak voor de Soos, uit de auto kunnen stappen, zonder omver gelopen te worden door een stel kleuters, laat het horen. Zo zijn er nog tal van voorbeelden, maar laat het vooral horen.

Woensdagavond 11 april is er in het Blesse Paard een informatieavond.

De avond begint om 19.00 uur. Denk niet dat U daar niet nodig bent, want dat bent U wel. De toekomst van Stompwijk gaat ons toch allemaal aan?

Ik hoop dat U tijd vrij maakt om te komen.

Anneke van Bemmelen –van Santen

PS. De avond wordt afgesloten met een feestelijk hapje en een drankje. Als U dat niet over de streep trekt…, nou, dan weet ik het niet meer.