Programma Koninginnedag en Bevrijdingsdag 2012

Volgende week maandag is het Koninginnedag en dan maakt de Stompwijkse Oranjevereniging er weer een feestje van. We hopen natuurlijk dat de zon zich zal laten zien om deze dag nog feestelijker te maken, maar mocht het regenen dan gaan we de sporthal in en kunnen alle activiteiten gewoon doorgang vinden.

Rond negen uur verzamelen we met de eerste circusartiesten bij Elmeco om samen met de Showbandkids in optocht naar de kerk te lopen. De jury zal tijdens de optocht bekijken welke artiesten een prijs verdienen met hun bijzondere aankleding. Dit jaar zijn de Showbandkids uitgebreid met de Color Guards die onderweg met hun vlaggen een show uit zullen voeren. Steekt u dus allen uw vlag uit om de optocht feestelijk te verwelkomen?

Ondertussen zal het jeugdorkest van fanfare Juliana bij de kerk al klaar zitten om de aubade te spelen om half tien. Vervolgens trekt de stoet verder door het dorp om te eindigen bij het sportpark de Meerhorst waar om tien uur het spelcircus van start zal gaan. Er zijn vele nieuwe onderdelen aan het spelcircus toegevoegd waardoor er van peuter tot en met de groep 8 leeftijd weer allerlei spannende spelonderdelen klaar zullen staan.

Daarna kan iedereen even uitrusten tijdens de Oranjelunch die om half één gereed zal staan. Direct na de lunch zullen de winnaars van het spelcircus hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

In de sporthal zijn ondertussen de Wii gaming sets klaargezet en kan om half twee de strijd losbarsten om de titel ‘Beste Gamer van Stompwijk’. Er zal gestart worden met een tennis competitie en daarna kan er vrij gespeeld worden met onder andere Mario Kart, Sports Resort, Dance en Mario Bros. Ouders, familie en bekenden kunnen ondertussen gezellig onder het genot van een kopje koffie en een oranjetompouce genieten van het spel van de kinderen en bijkletsen met elkaar.

Kortom wij hopen met dit programma u allen een fijne dag te verzorgen en zien u graag volgende week maandag!

Programma Koninginnedag (maandag 30 april)   

09.00 uur Verzamelen voor optocht in het thema ‘Circus’ o.l.v. Showbandkids bij Elmeco

09.30 uur Aubade bij de kerk m.m.v. het jeugdorkest fanfare Juliana

10.00 uur Start Spelcircus

12.30 uur Oranjelunch

13.30 uur Wii Gaming competitie

Programma Bevrijdingsdag (zaterdag 5 mei)

 09.00 uur Viswedstrijd

10.00 uur Stoeptekenen gevolgd door Bingo spelen

13.30 uur Rommelmarkt in de sporthal

15.30 uur Petje op – ‘Petje af’ kennis quiz over Stompwijk

Vrijwilligers die willen helpen bij het Spelcircus en de Oranjelunch  kunnen zich nog steeds melden bij Helene vd Bosch (tel. 06-81175018 of 5801992).

Ook om een tafel te reserveren voor de rommelmarkt kan er contact opgenomen worden met Helene (€ 3,50 per tafel).

Stichting Oranjefeesten Stompwijk