Open dag op Akkerlust

open dag akkerlustOpen dag op de Akkerlust

Groep 6 gaat iedere vrijdag voor een project naar de Boerderij Akkerlust. Deze keer mocht de groep hun familie meenemen. Om 10.15 uur werden de ouders, opa’s en oma’s verwelkomd door Coby met een lekker kopje koffie. Coby vertelde het een en ander over de gang van zaken op de boerderij, waarna  we met de kinderen een rondgang gingen maken.

Je kon goed merken dat de kinderen afgelopen weken goed opgelet hadden. Wij konden dus ook aan de kinderen vragen stellen. Zij hadden een schriftje waar ze iedere week een verslagje in hebben geschreven. Ze wisten alles van kalf tot koe en ook de tuintjes zagen er verzorgd uit. Alles voorzien van naambordjes.

Na de rondleiding gingen we weer naar binnen en stelde Coby vragen aan de kinderen over vogels, nestkastjes en over boeren- en huiszwaluwen enz.

Na een ook voor ons leerzame ochtend gingen we weer naar huis.

Groetjes, Ria van Dijk