Wandeltocht Rondom Stompwijk groot succes

wandeltocht 1

Het bestuur/organisatie van IJsclub Nut & Vermaak kijkt met tevredenheid terug op de wandeltocht Rondom Stompwijk die zij op 2e Pinksterdag voor de 1e maal hebben georganiseerd. Maar liefst 225 deelnemers trokken de wandelschoenen aan voor een route van 5, 10 of 23 kilometer door de prachtige polders van Stompwijk en omgeving. Het heerlijke zonnige weer heeft zeker ook aan dit succes bij gedragen.

Frans Oliehoek, voorzitter van de ijsclub, heeft er menig uurtje ingestoken om alle 3 de routes zo in elkaar te passen, dat iedereen langs de Koek en Zopie aan het Hellepad (de Hel in Zoeterwoude) kwam. De ijsclub had daar een gezellig stekje gecreëerd, d.m.v. een parytent met wat tafeltjes en stoeltjes en de daar aanwezige picknicktafel. Tegen inlevering van de consumptiebon op de routekaart kreeg je wat te drinken (koffie, thee of limonade) en voor € 0.50 waren er ook koeken en appels te koop. De reacties die Marjo en Margret daar van de deelnemers kregen waren heel erg leuk. De deelnemers van de 23 km route kregen ook een stempel bij de Vlietlanden (bedankt Jaap en Tom) en Aa-Zicht (bedankt Piet en Leo).

Ook in Het Blesse Paard, waar de start en finish was, was het de hele dag een gezellige boel. Tegen 13.00 uur, toen de laatste 5 km. deelnemers vertrokken, kwamen de eersten al weer terug en konden de herinneringsmedaille in ontvangst nemen. Velen bleven nog even hangen op het vernieuwde, zonnige terras van de Bles. De koele drankjes smaakten dan ook erg lekker.

Sjaak Hoogweg was ’s morgens al om 6.30 uur vertrokken om de ondersteunende routebordjes te plaatsen, die hij later op de dag ook weer heeft opgehaald. Bedankt Sjaak, al met al toch een hele klus! Natuurlijk verliep niet alles even vlekkeloos. Dat kan ook bijna niet anders, als je zo’n tocht voor de 1e maal en in betrekkelijke korte tijd, organiseert. De organisatie zal haar uiterste best doen, de kinderziektes er zoveel mogelijk uit te halen, om zodoende volgend jaar nog beter beslagen ten ijs te komen. Zij zullen alle tips en opmerkingen ter harte nemen. O.a. De mogelijkheid om vroeger te starten, langere afstand, 1e Pinksterdag i.p.v. 2e Pinksterdag, etc. Want dat het niet bij één keer blijft, dat is zeker, volgend jaar editie nummer 2 van ‘Rondom Stompwijk.

Alle deelnemers en vrijwilligers heel erg bedankt!

Op wandeltocht 2www.ijsclubstompwijk.nl vind u meer foto’s van de wandeldag.

Namens de ijsclub,

Marga Stijnman