Het is stil op de Stompwijkseweg……………

stompwijkseweg 2stompwijkseweg 1

Nou ja stil, er rijden geen auto’s en fietsers. Maar er wordt wel gewerkt. Toch maar eens even gaan kijken wat er gebeurt. Over een groot stuk ligt de hele weg open voor de operatie. De klus is groter dan werd verwacht. Ze komen van alles tegen. Momenteel wordt er een drain ingelegd volgens de mannen. Daarmee kan straks het water worden afgevoerd als het schuimbeton wordt gestort. Daar moet het zand en het wegdek weer op. De nieuwe betonnen damwanden staan keurig in het gelid. Het verschil met de oude is goed te zien. Ze zijn zo sterk dat er straks ook geen ankers meer in de weg hoeven. Het is even afwachten. Dit proefstuk blijft zo een paar jaar liggen. Als het dan geslaagd mag heten is er kans dat de hele weg zo wordt opgeknapt……;-) Dus nog even geduld…….  Fietsers kunnen, als ze afstappen en bereid zijn door een stukje zand te lopen, er weer door.

Agnes van Boheemen- Vollebregt