Waterratten

Waterratten

Sinds vorige week hebben we bij de redactie bericht ontvangen van 2 waterratten. Ze wonen langs de Vliet en zwemmen als vissen zo snel door het water. De redactie is nieuwsgierig geworden naar dit zwemtalent en gaat volgende week uitgebreider kennis maken met Sanne en Eline van Ruijven.

Vooruitlopend hierop alvast het onderstaande verhaal van hun trotse ouders.

De speedo finale vorig weekend was een groot succes. Er is keihard gezwommen en bijna op elke afstand is er een persoonlijk record (PR) gezwommen. Sanne mocht zaterdag 3 x aan de start verschijnen. Op alle 3 de afstanden wist ze als eerste aan te tikken en daarbij ook nog eens een goede tijd op de klok te zetten. Ook Eline moest 3 x starten. De eerste wedstrijd kon ze nipt geen PR zwemmen maar tikte net iets eerder aan dan nr 3. Daarna kreeg ze de smaak te pakken en zetten op de 2 volgende afstanden 2 flinke PR-en en ging die dag met al het zilver naar huis.

Zondagochtend vroeg is er nog even uitgezwommen om vervolgens ’s middags vol goede moed aan de volgende wedstrijden te beginnen. Eline mocht het spits afbijten met de 100m rugslag. Niet haar favoriet maar wonderlijk zwom ze 4 sec van haar tijd af en tikte vlak na nr 2 aan. Daarna ging het alleen nog maar beter. Op de 100m schoolslag (wel haar favoriet) lukte het net niet om eerste te worden maar dat maakte ze goed op de laatste afstand. Daarna was er nog een estafette (6X50m vrijeslag) waarbij 3 meiden en 3 jongens (tot 12 jaar) mochten starten. Zowel Eline als Sanne horen bij de snelste 3 meiden van de vereniging en gingen er met het goud vandoor in een zeer spannende race. Dus mochten ze nogmaals op het podium om het goud op te halen.

Hieronder de tijden gezwommen in een 25m bad van Sanne: sanne zwemster

Zaterdag

100m vrije slag:                 1.18,14 (PR)           1ste, landelijk 14de

50m vlinderslag:                0.43,67 (PR)           1ste, landelijk 39ste

100m rugslag:                   1.1.28,30 (PR)         1ste, landelijk 18de

Zondag

200m wisselslag:               3.11,40 (PR)            1ste, landelijk 11de

100m schoolslag:               1.43,92 (PR)            1ste, landelijk 35ste

Voor alle afstanden heeft ze de limiet gehaald om met de jaargangfinale (NK) te mogen starten. Daarbij moet je dan ook nog bij de beste 24 zitten. Dit is gelukt voor de 100m vrije slag, 100m rugslag en de 200m wisselslag.

Eline:

Zaterdag

200m wisselslag:         2.56,11 (geen PR deze staat op 2.56,08)        2de, landelijk 12de

eline zwemster100m vrijeslag:            1.10,17 (PR)                                                     2de, landelijk 4de

100m vlinderslag:        1.28,96 (PR)                                                     2de, landelijk 21ste


Zondag

100m rugslag:             1.21,70 (PR)                                                     3de, landelijk 14de

100m schoolslag:        1.27,53 (PR)                                                      2de, landelijk 6de

400m vrijeslag:           5.27,73 (PR)                                                      1ste, landelijk 11de

Ook voor Eline geldt dat ze voor alle afstanden de limiet heeft gehaald. Ook staat ze met alle afstanden binnen de beste 24 van Nederland. In Dordrecht mag ze op 4 van de 7 afstanden starten (Er wordt ook nog een 200m vrije slag gezwommen waarbij ze landelijk 10de staat). Ze zal dus nog een keuze moeten maken.

Met dank aan de prachtige foto’s van Bregje van Scholl


Ilona van Ruijven

U gaat nog van deze snelle meiden horen. Begin juli vindt de finale plaats.