De 4 daagse van Alkmaar, een aanrader……….

AlkmaarDe 4 daagse van Alkmaar, een aanrader …….

Afgelopen week hebben Wim en Betty van Rijn, Jeannette van Santen, Marga Stijnman en nog 7500 andere wandelliefhebbers deelgenomen aan de 7e wandel 4 daagse van Alkmaar. Er zijn verschillende afstanden. 8.5, 15, 20, 25 of 37.5 km. Wij hadden voor de 25 km gekozen, dan blijft er ook nog tijd over voor andere leuke dingen. Want Alkmaar is een enorm leuk stadje. Ik vond het net een kleinere versie van Amsterdam, met heel veel lekkere restaurantjes, drinkgelegenheden, leuke winkeltjes, grachten, smalle straatjes én een roze buurt.

De start/finish was elke dag op een andere locatie. Op woensdag, de 1e dag, was de start bij IJsbaan De Meent en liepen we de Duinen– en Strandroute. Binnen 5 minuten was je de stad uit en liepen we via een heel landelijke route richting Egmond aan Zee. Tot Bergen aan Zee liepen we heerlijk 6 km langs het strand, het was die dag zonovergoten en ruim 20° graden. Donderdag was de start bij Sportcentrum De Hoornse Vaart. De Schermerroute liep via Oterleek, Heerhogowaard en de groenteveiling van Broek op Langedijk. Het weer was nog beter dan woensdag, dus volop genieten!

Dag 3 vertrokken we vanaf het AZ (Afas) voetbalstadion. Heel erg leuk om daar eens binnen te kijken. De Heilooër– en Beemsterroute liep o.a. via Akersloot en Linden. Door de enorme harde wind was het die dag ‘jasjes-weer’ en de minst leuke route van de 4.

Op zaterdag, de laatste dag, liepen we veel in en rond Alkmaar via mooie parken, plassen, molens en bossen. De zon scheen weer uitbundig en doordat we veel beschutter liepen dan dag 3 hadden we ook veel minder last van de wind.

Een pluim voor de organisatie, want om zo’n evenement in goede banen te leiden, komt heel wat voor kijken. Zeker als je bedenkt dat ze dit pas voor de 7e maal deden. Onderweg waren er veel sponsoractiviteiten, van flesjes water, douchegel, dropjes, ontbijtkoek, druivensuiker, een vrolijke gele zonnebloembril, etc. Bij de finish was elke dag gratis EHBO, voor het verzorgen van de blaren en kon je de beentjes laten masseren. Van blaren hadden wij gelukkig geen last en alleen op vrijdag lieten wij onze beentjes lekker verwennen.Alkmaar 3

Het voorjaar en zomer is zo nu en dan ver te zoeken, maar wij hadden 4 prima wandeldagen en was het heel gezellig met elkaar. Door het dragen van het Eilandvijfdaagse shirt van vorig jaar, kregen we vele vragen. Veel mensen hadden daar niet eerder van gehoord. Wij gaan nu ook weer bedenken welke meerdaagse wandeltocht we volgend jaar zullen gaan lopen, maar geen nood, we hebben er nog een aantal op ons lijstje staan! Marga Stijnman