Survival Kamp 2012

Ook dit jaar was er weer een survival kamp voor de jeugd van stompwijk ‘92. Het deelnemersaantal was dit jaar maar liefst 58 kinderen groot. Op vrijdag zijn de 7 teams vanaf 19:00 uur begonnen met de traditionele survivaltocht die begon met een kleine fietstocht richting het Westerpark.

 Na de fiets gestald te hebben bij de Intratuin in Zoetermeer moesten de kinderen lopend een route afleggen door het Westerpark. De kinderen moesten op deze route enkele oversteken maken en behendigheidspelletjes doen op verschillende manieren met vaartuigen en wankele bruggentjes. Omdat het een lange route was van 13km konden de teams het eerste en laatste stuk van de tocht per fiets afleggen, dit om de kinderen op deze route wat te ontlasten. Ondanks dat het weer overdag niet echt hoopgevend was, was het toch een redelijk warme avond en sprongen de kinderen hier en daar gewoon in de sloot. Uiteindelijk hebben alle deelnemende kinderen zonder problemen de tocht uitgelopen en kregen ze bij aankomst in de kantine nog lekker een patatje met snack en konden ze moe maar voldaan lekker gaan slapen in de tent.

Na een kort nachtje slapen en ontbijt moesten ze om 8:15 naar de Vlietlanden fietsen waar ze de gehele ochtend diversen spellen moesten doen. Ze begonnen met vlotbouwen, daarna gingen alle teams enkele spelletjes doen, verspreid rondom het strandje. Dit waren onder andere bamboebouwen, balkdragen en de mooie opblaasbare stormbaan. Uiteindelijk op de fiets weer terug naar de kantine waar de kinderen gingen eten om er in de middag weer tegen aan te gaan met de zevenkamp. De zevenkamp was op het sportpark en omgeving uitgezet met onder andere de spectaculaire tokkelbaan, palletbrug, indianenbrug, buksschieten en buikglijden op het hoofdveld. Uiteindelijk, na een wat uitgelopen middag vanwege het drukke programma, hadden de kinderen toch weer alles volbracht en hebben we zo snel mogelijk de prijsuitreiking gedaan want de kinderen waren behoorlijk vermoeit en wilden graag naar huis.

De uiteindelijke uitslag van het hele weekend was:

1.        Frankrijk       128,5 pnt                                                      5.        Denemarken                             105

2.        Rusland        123                                                               6.        Nederland                                 102

3.        Spanje          119                                                               7.        Polen                                         82

4.        Ukraine         118,5           

Tot slot kunnen wij terug kijken op een zeer geslaagd Survivalkamp 2012. Er zullen de komende tijd films, foto’s e.d. op youtube te zien zijn, hier wordt nog volop aan gewerkt. Wel staat Survivalkamp 2012 op youtube. Titel: Survivalkamp 2012 stompwijk 92.

Wij hopen dit kamp volgend jaar weer te kunnen evenaren. Wij willen iedereen hartelijk bedanken die dit survivalkamp tot een succes hebben doen leiden met speciale dank aan:

Watersportcentrum Vlietlanden

Jan Verboon

Royal Roses

Sponsors van de materialen en prijzen

De vaste/ losse leiders

Het bar personeel, bakploeg en de rest die we vergeten zijn.

Gevonden voorwerpen zijn tot de schoolvakantie in de kantine van Stompwijk ’92 op zaterdagochtend op te halen.

Organisatie survival kamp 2011