Chez Nous

chez nousChez Nous                                   

Met de start van de opnames vrijdag 27 juli a.s. van de feelgood-film CHEZ NOUS van regisseur Tim Oliehoek (PIZZAMAFFIA, VET HARD) en scenarist Frank Houtappels (GOOISCHE VROUWEN, ’t Schaep met de 5 poten) is de samenstelling van de cast een feit.

Cabaretiers/acteurs Alex Klaassen en Thomas Acda en acteurs Achmed Akkabi, Jack Wouterse, Peter Faber, John Leddy, Frans van Deursen, Tobias Nierop, Tina de Bruin, Isa Hoes en Frederik Brom vormen de hoofdcast. In de film zet een bijzondere groep vrienden op de dag van de botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride de ultieme juwelenkraak om hun thuisbasis en stamkroeg Chez Nous van de ondergang te redden. CHEZ NOUS wordt geproduceerd door BosBros (BRAMMETJE BAAS, JA ZUSTER NEE ZUSTER) en gedistribueerd door Benelux Film Distributors en draait vanaf september 2013 in de bioscopen.

De feelgood-actiecomedy CHEZ NOUS vertelt het verhaal van het homovriendelijke café Chez Nous dat verkocht dreigt te worden aan een grote horecamagnaat. Om deze verkoop te voorkomen, plannen de vaste bezoekers van het café een kraak tijdens de Amsterdam Gay Pride. Ze hebben het gemunt op een diamanten collier die miljoenen waard is en te zien is in het ‘Koninklijk Museum’ in Amsterdam. De groep hoopt met de buit weg te komen in de drukte van de botenparade en zo hun stamkroeg en thuisbasis te kunnen redden van de ondergang. Maar of ze dat ook gaat lukken?

CHEZ NOUS wordt geproduceerd door productiebedrijf BosBros onder het nieuwe label ‘Big BosBros’. Dit label zal zich meer op volwassenen richten in tegenstelling tot BosBros dat kinder- en familiefilms zal blijven brengen. Coproducent van CHEZ NOUS is de NTR en het Belgische bedrijf Ciné Cri de Coeur. De opnames van CHEZ NOUS vinden plaats in Nederland (Amsterdam) en in België.