Beste Stompwijkers

Beste Stompwijkers

Een tijdje geleden zag ik een reportage over Stompwijk en zijn bewoners van toen en nu op TV West. Mijn naam is Martin van Logchem en ben een van de zoons van wijlen Martinus van Logchem. Ter gelegenheid van zijn honderdste geboortedag op 29 augustus 2012, wilde ik gaarne een memorial over mijn vader schrijven, daar hij geboren en getogen is in Stompwijk.

Mijn vader was dus geboren op 29 augustus 1912 en was een zoon van Bernard van Logchem (metselaar te Stompwijk) en stiefzoon van Annetje van der Zwaan. In 1950 trouwde mijn vader met Johanna Verhagen, dochter van Wilhelmus Verhagen en Johanna Verhagen –van der Krogt. Mijn vader was onder andere melkbezorger en tuinarbeider bij Chris de Koning te Leidschendam. Ten laatste werkte hij bij een zelfstandige aannemer Gerard van Dorp, deze ging stoppen en toen heeft mijn vader nog bij Intervam gewerkt. Nadat zijn vrouw en onze moeder op veel te jonge leeftijd van 54 jaar was overleden(26 augustus 1976)  Overleed onze vader Martinus van Logchem kort nadat moeder was overleden op de leeftijd van slechts 65 jaar op 15 januari 1978.

Martin van Logchem