Boerengolf bij de Drie Molens

Boerengolf bij de Drie Molens

In het weiland naast het huis van Carina en Richard Kaan werd afgelopen zaterdag het inmiddels traditionele boerengolftoernooi gehouden voor de bewoners van het buurtschap Drie Molens.

Het zag er die dag lange tijd naar uit dat de regen spelbreker zou worden maar bij de eerste afslag scheen toch het zonnetje en slechts eenmaal moest de wedstrijd voor een korte regenbui worden onderbroken. De baan was goed gemaaid, de klompen gepoetst en de holes, versterkt met PVC buis, in het gras ingegraven. Het golftoernooi is altijd een goede aanleiding om buurtnieuwtjes uit te wisselen en om met elkaar de ergernissen rond de slechte staat van de Stompwijkseweg te delen. Vooral de afgelopen weken was het voor veel bewoners weer een “beverige” periode omdat enkele honderden zwaar beladen zandbakken hard over de weg denderden. Van het toegezegde politietoezicht op de maximale snelheid was geen sprake…..

Desondanks was het een heel genoeglijke bijeenkomst waarbij de hoofdprijs, een pot honing uit de bijenkorf in het weiland van de familie Kaan, werd gewonnen door Elham, de vriendin van Jurriaan van Ravesteyn. Ook hun overburen vielen, met wijn en bloemen, in de prijzen.

Algemene opmerking : dit gaan we volgend jaar weer doen.

Dus thuisblijvers : zorg dat je erbij bent.!

Richard Kaan