Varen op de Vliet tijdens Vlietdagen

Varen op de Vliet tijdens de Vlietdagen

Hoe kun je de Vlietdagen nu beter beleven dan op het water zelf? Het programma van de Vlietdagen bevat een heleboel activiteiten die zich op het water van de Vliet afspelen. Voor toeschouwers interessant, maar nog veel leuker om zelf mee te varen!

Vlietland, Vloot over de Vliet en Vlootschouw

De aftrap van de Vlietdagen is op vrijdag op Vlietland. De historische schepen die de volgende dag mee doen aan de Vloot over de Vliet liggen dan afgemeerd bij het recreatiestrand op Vlietland. Bart Carpentier Alting, directeur Vlietland: “Eigenlijk zijn er al de hele week historische schepen op Vlietland. In het weekend van 8 en 9 september varen historische Westlanders hier het Open Kampioenschap Westlander Hardzeilerij. Maar op vrijdagavond 14 september liggen er nog veel meer en vormen ze het decor voor een spetterende Beach Party”. Op zaterdag 15 september vertrekken bijna 70 schepen vanuit Vlietland naar Leidschendam. Dat zijn er meer dan ooit. Speciaal dit jaar bieden vele schippers aan om publiek mee te laten varen. Voor slechts € 5,- p/p kunnen in totaal 250 passagiers meevaren. De Vloot komt om 11.00 uur aan bij Brasserie Riverside, tegenover de Molen de Salamander. Daar neemt Burgemeester Hans van der Sluijs en Wethouder Heleen Mijdam de vlootschouw af. Met de Vlootschouw worden de Vlietdagen officieel geopend. De historische schepen zullen afmeren bij het sluisgebied in Leidschendam. Op zondag vertrekt de Vloot over de Vliet vanuit Leidschendam richting Delft. Ook dan kan er meegevaren worden.

Aquabubbels, Vlietzeilers, duiken, surfen, veerdienst en bungee-roeien

Aan de Leidsekade in Leidschendam kan de hele zaterdag van alles gedaan worden, door jong en oud, op de Vliet. Meevaren met de Vlietzeilers, duiken in een duiktank, lopen over de Vliet in een Aquabubbel of meevaren met de veerdienst van de Rabobank en Het Krantje. Teveel om op te noemen. Harry Kortman, sinds jaar en dag de mede-organisator van de vele wateractiviteiten aan de Leidsekade tijdens de Vlietdagen: “Het wordt voller, grootser en gezelliger dan ooit. En actiever. Voor jong en oud. Nieuw dit jaar is dat scoutingvereniging Hubertus Brandaan samen met het Zeekadetkorps Den Haag speciaal op de Vlietdagen bungee-roeien organiseert. Daarbij gaat het er om hoe snel de ene ploeg in een sloep de andere ploeg in een sloep die de andere kant op ligt, weet weg te trekken. Daar kan iedereen aan meedoen met  professionele begeleiding. Dat wordt heel spannend.’ Inschrijven is gratis en kan via info@vlietdagen.nl.

Varen met versierde boot: Candlelight Shipping

Varen op de Vliet kan ook dit jaar weer met een eigen versierde boot. Particulieren, bedrijven, verenigingen en scholen kunnen mee doen met de Candlelight Shipping. Vertrek vanuit Leidschendam, aankomst in Voorburg. Vanaf 20.30 uur met prijsuitreiking om 22.30 uur. Versier een boot in het thema ‘Geestelijk verbinden’ en vaar mee. Een professionele jury beoordeelt alle deelnemers. Hoofdprijs is het spectaculaire Rib-varen voor 10 personen. Er zijn al veel inschrijvingen dus wees er snel bij! Verenigingen en scholen krijgen een vergoeding voor de kosten en Stichting ’t Koetshuis stelt extra aanmoedigingsbijdragen beschikbaar voor scholen, verenigingen en jonge particulieren. Kijk op www.vlietdagen.nl voor meer informatie en inschrijvingen.

Vlietdagen 2012

Ongeveer 25.000 bezoekers worden op en rond de Vliet tussen Leidschendam en Voorburg getrakteerd op uiteenlopend (water)spektakel op 14, 15 en 16 september. Het thema dit jaar is ‘Vloeiend Verbinden’. Een historische vloot, muziek, culinaire hoogstandjes en diverse wateractiviteiten verbinden de stadskernen Voorburg en Leidschendam met elkaar. Kijk op www.vlietdagen.nl voor het volledige programma en voor inschrijvingen voor de verschillende onderdelen. Hier kunt u ook terecht voor het aanmelden om mee te varen met de Vloot over de Vliet, de kosten zijn gering: € 5,- p.p., kinderen tot 12 jr. € 2,50.

De organisatie is in handen van de Leidschendam-Voorburgse Evenementen Stichting. Dit jaar voor de 7e keer op rij. Met medewerking van Op Koers, Stichting Poplife, MKB Leidschendam-Voorburg, Ondernemersver. Damcentrum, de VOOV en VOC. De organisatie bestaat voornamelijk uit vrijwilligers.