Bruggenfeest 2012, schuif maar aan

finse kaars

Bruggenfeest 2012, schuif maar aan!

Burendag gloort aan het einde van deze week, de vooruitzichten voor komende zaterdag zijn niet ongunstig. Zonnetje, licht bewolkt, praktisch geen regen, 15 graden en flinke wind. Dat wordt zorgen voor een tent met zijflappen, een barbecue en warme gezelschap om je heen. De Dorpsketting zorgt voor sfeer op de brug in de vorm van bolchrysanten en een Zweedse fakkel. Dit is een speciaal bewerkt stuk boomstam dat op een stevige bodem geplaatst moet worden, zo nodig met bescherming eronder. Gebruik hiervoor de extra lange lucifers en dan gaat de paraffine vanzelf branden. We hebben ´m dit weekend uitgetest, hij brandt heerlijk, maar valt aan het eind in 4 delen uiteen, dus misschien beter in een vuurkorf plaatsen!

De planten en de fakkels zijn de ingrediënten die wij vanuit het Oranjefonds beschikbaar stellen aan de deelnemende bruggen. Aan de chrysanten met het stokje `Ja, wij doen mee!` is te zien welke brug er mee doet. De twee bruggen van Leo van den Brink worden geadopteerd door Marga en Frans Oliehoek en door Leo en mij. Het zou leuk zijn als bewoners van de Van Santhorststraat en Raephorststraat die nog geen bestemming hebben, met elkaar burendag vieren bij Frans en Marga. En de  bewoners van Dotterbloem, Pinksterbloem, Zwanebloem en Waterviolier kunnen zich thuis voelen bij Leo en Petra. 

We zoeken nog ´buren´ in de Meer en Geer, Ondermeer en Bovenmeer die een brug voor hun rekening nemen. Zo ook Hoefblad en Akkermunt, en Van Merodestraat dan heeft een ieder een plekje waar ze zich extra gewenst voelen.

Ik was in de gelegenheid om op de Nieuwe Vaart te varen en wat zou het leuk zijn als ook de vlonders met de bankstellen zich bij de Hoge Brug zouden voegen.  Vorm met elkaar een club om de organisatie in handen te nemen. Blijft natuurlijk dat iedereen bij iedereen welkom is en dat vooral het plein voor het Dorpshuis en The Beatz the place to be is.

Neem een voorbeeld aan Kees Belt, Tuinbouwweg 5, daar is het buurtcomité al bij elkaar geweest en het wordt een multi-culti feest. Naast zijn Russische vrouw zijn ook zijn Poolse en Portugese en natuurlijk Nederlandse buren uitgenodigd.  Met de tent wordt nog even gewacht maar de eerste slingers hangen al. Hij heeft waarschijnlijk de kleinste brug van het dorp, maar een feest zal het worden. `Kom maar op het geluid af`, zegt Kees. Dus dit is halverwege de Tuinbouwweg en niet op de Tuinbouwbrug zelf!roos smits

Bij de brug Sjaak Vurens wordt een verjaardag gevierd en Linda de Bruin MOET een eervolle vermelding in de Dorpsketting hebben (bij deze), want anders zal Gerda van den Bosch alleen het werk alleen op moeten knappen. Rond de klok van 19.00 uur zal Roos Smits zingen met gitaarbegeleiding.

Naast prettig gezelschap is ook lekker eten een ingrediënt. Zorg zelf voor saté, een salade,  en een biertje en-of wijntje, dan ben je zeker welkom.

Spelregels op een rijtje:

Deelname op eigen risico

Vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur en anders in overleg met de brugeigenaar.

Neem zelf eten, drinken en misschien een stoel mee.

Versier met elkaar de brug

De mooiste brug krijgt een prijs, uitgereikt door een Bobo!!

 

Red. Petra Oliehoek- van Es