Afscheid van Jos de Graaf

zwaaiende Jos

Iedereen weet het wel: zaterdag 29 september was het eind. Maar hoe begon het allemaal? Vanaf zijn 16e jaar was Jos slager. Later runde hij samen met zijn broer een slagerij in Leiden. Op zoek naar iets voor zichzelf, kwam hij in Stompwijk terecht. Als slager in de W.O.- Supermarkt. Als invaller van Ernst Klippel, welbekend. Toen 12½ jaar geleden Wim Overdevest wilde stoppen, kon hij de supermarkt overnemen. Dat had hij nog nooit gedaan. Het was een hele uitdaging. Samen met veel verschillende medewerkers van alle leeftijden heeft hij zo gezorgd dat Stompwijk een supermarkt hield.  Net als veel andere middenstanders sponsorde hij sporten als o.a. voetbal en handbal,  de Paardendagen, poldercross, sportkampen enz.

Opvolger

Hij woont in Oegstgeest met zijn vrouw en 4 kinderen, waar van er ondertussen al twee de deur uit zijn. En al weer voor 3 kleinkinderen hebben gezorgd. Zoals dat vaak gaat hadden die allemaal andere ambities. Geen opvolger dus. Jos maakte echter behalve een behoorlijk ingrijpende ziekte, ook nog twee overvallen  op de supermarkt mee. En dat deed wel de deur dicht. 

Alsof het zo moest zijn kwam in de Coop organisatie een opvolger op de proppen. Deze man had een kleine supermarkt in Noorden bij Nieuwkoop. Die zou supergroot worden.  Waarna hij liever voor het kleine van Stompwijk koos. Wat ook nog dichter bij zijn woonplaats Bergschenhoek ligt. Alle puzzelstukjes vielen in elkaar! De heer Pruyssers is van huis uit slager, dus we blijven vers uitgesneden vlees kunnen kopen in ons dorp. Zijn zoon zal de rest van de winkel weer samen met de vertrouwde medewerkers gaan runnen. Stan zal daar niet meer bij zijn; die heeft een baan bij de Stompwijkse Kaasboer aangenomen.

Postkantoor

Er zullen nog wat vernieuwingen plaats vinden. Zoals o.a. een Postkantoortje. Dat gaan we allemaal nog zien. Jos gaat voorlopig met zijn hele familie vakantie houden op de Canarische eilanden. Daarna echt tot rust komen en kijken wat er verder op zijn pad komt. De supermarkt is 56 uur per week open. Dat is best veel. Al zat er natuurlijk ook voor hem wel een vrije dag in. Zijn vrouw Margriet kwam ’s zaterdagsmiddags altijd even afhelpen. En ook van de oliebollen met oudjaar was ze bekend.

Abraham

Een van de leuke dingen die Jos zijn bijgebleven is vooral zijn 50e verjaardag. Elly Bennis, Nelie Dapper en Regina de Winter kwamen hem, verkleed als Sara verrassen.

Met de medewerkers heeft hij nu al een afscheidsfeestje gevierd met bowlen en steengrillen. Hij heeft in Oegstgeest nog een enorme hobby kas, en een paar groene vingers zegt hij zelf. Dus wie weet wat daar nog uit voortkomt. Hij zal vast met weemoed aan Stompwijk denken zegt hij. En met ons hoopt hij dat de supermarkt in stand zal blijven. Zodat  wij over een tig aantal jaren nog in Stompwijk onze boodschappen kunnen doen.

                      JOS BEDANKT! EN NOG VELE JAREN IN GOEDE GEZONDHEID.