Fietsen voor het goede doel

 

De weersverwachtingen waren niet opperbest, maar ruim 2230 deelnemers hebben zondag 23 september 2012 genoten tijdens de Rabobank Sponsorfietstocht. De deelnemers hebben in totaal 78.360 kilometers gefietst door het Groene Hart. Daarmee hebben zij ruim € 19.500,- bij elkaar gefietst voor hun vereniging of stichting.
Om negen uur stonden de eerste fanatiekelingen op deze frisse ochtend al klaar voor de start. Eenmaal in het bezit van een stempelkaart, stapte iedereen op de tandem, bakfiets, racefiets of stadsfiets voor een tocht van 20, 40 of 60 km. Het allerbelangrijkste was natuurlijk het bij elkaar fietsen van zoveel mogelijk sponsorgeld voor het goede doel, de eigen vereniging. Van jong tot oud, van recreatief tot professioneel in teams met tenue, het leek wel of iedereen uit de regio eropuit was getrokken om geld bij elkaar te fietsen voor zijn vereniging of stichting.

De sponsorbedragen per vereniging variëren. Maar er zijn altijd verenigingen die veel leden hebben weten te enthousiasmeren! Stichting Amigos en Fanfare Juliana Stompwijk kunnen binnenkort een bedrag van € 262,- en respectievelijk € 200,- op hun rekening verwachten. Ook Werk aan de kerk kan € 212,- tegemoet zien.


Rabobank Rijnstreek organiseert de Rabobank Sponsorfietstocht al jaren. Voor en door lokale verenigingen, waarbij de bank haar maatschappelijke betrokkenheid wil tonen en het enorm actieve verenigingsleven in de regio wil ondersteunen. En dat we in deze regio te maken hebben met een enorm actief verenigingsleven, bleek wel uit de grote hoeveelheid en diversiteit aan deelnemende verenigingen: sportclubs, koren, welzijnsorganisaties, iedereen fietste voor zijn eigen goede doel.


Bijzonder veel dank gaat uit naar alle vrijwilligers en de ruim 60 collega’s van Rabobank Rijnstreek. Zij zorgden voor het bemannen van de stempelposten, het op volle toeren laten draaien van de poffertjeskramen en voor de koffie en limonade die door de inspanningen van deze dag erg werd gewaardeerd. Deze vrijwilligers ontvangen ook een bijdrage die zij doneren aan één van de in geschreven verenigingen en stichtingen.

Meer info is te verkrijgen via onze website www.rabobank.nl/rijnstreek

Onder het kopje nieuws.