Liever 100 miljard naar Griekenland

busLiever 100 miljard naar Griekenland!!!

De vraag is: storten we liever 100 miljard naar Griekenland om dit land te behouden voor de EU, omdat dit beter is voor de economie/euro/Europa dan dat we voor onze eigen sociale infrastructuur kiezen? Het belang Griekenland (Portugal, Spanje etc. volgen nog) is voor onze regering waarschijnlijk groter dan dat men ons eigen “sociale” belang in eigen land tracht te waarborgen.

Vorige week heeft U namelijk in de Dorpsketting kunnen lezen dat busonderneming ARRIVA diverse lijndiensten van Connexxion heeft overgenomen en zodoende het recht tot zich heeft genomen om diverse dorpen zoals Stompwijk en ook Zoeterwoude uit hun assortiment te schrappen. Dit is een schandalig voornemen dat ARRIVA wil gaan uitvoeren.

Vele Stompwijkers en ook Zoeterwouders zijn en worden hier de dupe van en worden hierdoor aan hun lot overgelaten. Deze inwoners zijn afhankelijk van dit vervoer om er bijvoorbeeld mee naar hun werk, naar school, winkelen in Zoetermeer en Leiden of familie te bezoeken. Zij worden zwaar getroffen, het is werkelijk te schandalig voor woorden dat dit werkelijkheid kan of gaat worden.

Onze regering zegt dat ze graag minder auto’s op de weg willen hebben, maar ze jagen hiermee nog meer auto’s de weg op. Ook wil de regering dat onze senioren midden in de maatschappij behoren te blijven, maar met deze regeling worden ze verplicht om dagelijks weer achter de geraniums plaats te nemen. Middenstanders in de steden worden ook gedupeerd.

Dat we moeten bezuinigen en moeten inleveren is al een zware taak maar dat ook LIJN 32 op de schop staat gaat echt te ver.

Zoeterwoude heeft waarschijnlijk nog de mazzel dat lijn 206 op de rondweg blijft bestaan, al zal men hier niet dankbaar en blij mee zijn. Zeker als je weet hoe moeizaam het is om daar te komen, gezond of met rollator of slecht ter been. Misschien zal ARRIVA met een geruststellend??? voorstel komen en bij Stompwijk aankloppen om ook lijn 206 op de N206 bij Stompwijk te laten stoppen. Of men hier blij mee moet zijn, gezond of met rollator of slecht ter been ??????

Er ligt voor de overheid een schone taak om deze “buitenlandse” ondernemers eens flink op hun vingers te tikken en het belang van haar burgers te verdedigen en niet akkoord te gaan met de Egocentrische financiële schraappartij van deze ondernemers. Kier kan de gemeente Leidschendam-Voorburg samen met onze Adviesraad het voortouw in nemen om dit waanzinnige idee te laten ontmantelen en onze verantwoordelijken in Den Haag wakker voor te schudden wat er allemaal in Stompwijk en Zoeterwoude en in ons Nederland gebeurt. Dit soort gevallen staan niet op zich zelf.

Het is voor de inwoners van Stompwijk en Zoeterwoude een schone taak om zelf ook aan Connexxion, Arriva, gemeente en regering duidelijk te maken via telefoon en per mail dat dit een zeer trieste zaak is en dat dit economisch niet verantwoord is.

Misschien is dit tevens een goede stap om de banden met Zoeterwoude nog meer te versterken om een mooi toekomstplaatje ’t Groene Hart te maken en harmonieus te gaan werken om dit soort zaken in de toekomst collectief  aan te pakken.

Als ARRIVA het lef zou hebben gehad, dan had men deze verandering mondeling aan de inwoners uit komen leggen en niet van achter een bureau met een desktop.

Hopende dat dit schrijven de sociale ogen zal openen en dat er een goede oplossing wordt gevonden of dat de huidige situatie blijft bestaan.

Peter van Viegen