Stompwijk culinair op de kaart

 

Stompwijk heeft er een restaurant bij. Een nieuwe afdeling in het Blesse Paard. Dat gaan we natuurlijk uitproberen. ’t Voorhuys zoals het heet, is een echte aanwinst. Heel huiselijk met leuke details. Aparte tafellopers, leuk gevormde glazen, en dan moet het eten nog beginnen. Van chef kok Trevor hoorden we al dat hij een week bij Jonnie Boer in Zwolle in de leer was. De echte top van Nederland. “Dat was hard aanpoten.” zegt hij. Maar het is te merken.

Het voorgerecht van carpaccio mag er zijn. Geen ingewikkelde dingen. Wel lekker veel rucola, gemarineerde tomaat, rozijnen, pijnboompitten, boerenkaas  en balsamicodressing.  Ook de romige mosterdsoep van de maand, gaat aan de andere kant van de tafel schoon op. Altijd lekker zit mijn overbuurvrouw te genieten van een garnalensalade met rivierkreeftstaartjes. Over de wijn kunnen we kort zijn. Hij, of is het zij?, is prima. Maar echte Stompwijkers als we zijn vloeit er meer bier. 

Dan de hoofdgerechten

Hoewel er keus genoeg is, gaan de meesten voor de malse New Zealandse hertenbiefstuk met cranberrysaus.  Daarbij dikke knapperige friet en een frisse groenten mix.  Het  stamppotje van zoete aardappel met rucola is weer een echte vondst bij mijn perfect gegaarde eendenborst. Met een heerlijke saus van honing met appelstroop. Zo komen we ook nog op lekkere ideeën voor thuis……;-) toetje

De bediening is niet opdringerig en moet lang wachten eer we een keuze uit de desserts hebben gemaakt.  De manier van aardbeien met ijs opdienen is  heel apart. Het oogt als een koud stoofpotje. Dat smaakt naar meer! Een  trio van chocola wint de hoofdprijs. Met een chocoladetaartje; een soort super zachte brownie met caramelsaus, bavaroise in een glaasje, en een lolly van witte chocolade gevuld met ijs! Bij die laatste een fijne frambozensaus.

Het enige minpuntje dat we kunnen ontdekken is een te grote lepel om de bavaroise uit het glaasje te krijgen. Dat erkent de ober ook. We zitten lekker lang te tafelen en dat mag allemaal.

Conclusie: Staf en medewerkers van ’t Voorhuys: We komen terug, zeker weten!

Agnes van Boheemen Vollebregt