Gemeente wil eens per uur bus door Stompwijk

 

College nieuwsflits Leidschendam-Voorburg 16 oktober 

Gemeente wil eens per uur bus door Stompwijk

De buslijn tussen Zoetermeer en Leiden moet eens per uur gaan stoppen in de kern Stompwijk. Volgens de nieuwe dienstregeling stopt de snelbusverbinding van Arriva alleen nog maar langs provinciale weg N206 aan de rand van het dorp. Burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg pleiten bij Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland voor een uurverbinding door de kern, zoals dit ook is overeengekomen voor de kern van Zoeterwoude.

Vooral ouderen en jongeren/kinderen zijn de dupe van het opheffen van de bushaltes in Stompwijk. De aan te leggen haltes langs de N206 vormen door de grote afstand voor de minder mobiele ouderen een te grote barrière. Zij kunnen nu zelfstandig reizen naar het winkelcentrum of het ziekenhuis in Zoetermeer of verzorgingshuis Emmaus in Zoeterwoude, voor het deelnemen aan activiteiten of bezoek aan oud-dorpsgenoten die daar wonen. Maar ook voor jongeren/kinderen (of hun ouders) is het van belang dat er ’s avonds een sociaal veilige mogelijkheid is om aan de Meerlaan in of uit te stappen.

Als het lukt om – net als in Zoeterwoude – de bus 12 à 13 keer per dag in de kern Stompwijk te laten stoppen, kunnen de meeste inwoners van Stompwijk, zonder ver te moeten lopen, op een sociaal veilige manier gebruik blijven maken van de bus.

Voor meer (pers)informatie over dit onderwerp: team Communicatie,

Ben van Vliet, telefoon (070) 300 9303 of (06) 5496 4009,

e-mail bjm.van.vliet@leidschendam-voorburg.nl