Kent u haar nog: zuster Heijdeman?

zuster heijdemanKent u haar nog: Zuster Heijdeman ?

Het kan bijna geen toeval zijn. Op veel plaatsen hoor en lees je over de terugkeer van de Wijkverpleegkundige. Velen van ons hebben nog herinneringen aan onze wijkzuster Zuster Heijdeman. Ik kwam haar tegen in Duyvenvoorde. Daar bewoonde zij een appartement, tot zij onlangs verhuisde naar Prinsenhof.

“Leeft die nog? ” hoor ik telkens. Jazeker, en ze is ongeveer 88 jaar zegt ze zelf.  En hoe ouder hoe milder! Van de laatste tijd vergeet ze veel, maar Stompwijk heeft nog steeds een warm plekje in haar hart waar ze graag over praat. Ze is geboren in Bovenkarspel en heeft haar opleiding gedaan in Haarlem en Amsterdam. Waarna ze haar aanstelling kreeg in Stompwijk. Samen met een schoondochter van Dokter Kortman deed ze het consultatiebureau. Ze haalde al vroeg haar rijbewijs en kon toen haar werk in de wijk doen. 

Ze heeft geen familie in de buurt wonen en ze vindt het heerlijk als er iemand op bezoek komt. Ze zit in een rolstoel en zou best eens een keertje naar buiten willen. Zoals overal heeft de verpleging daar weinig tijd voor. En dat begrijpt ze wel.

Als er mensen zijn die een praatje willen maken, kunnen ze het beste bellen met de receptie van Prinsenhof om te horen of ze bezoek kan ontvangen. Liefst in de ochtend, dan is ze op haar best.  Ze verblijft in Huisje 16 kamer 1. Het telefoonnummer van Prinsenhof is 070- 4526000.

Het adres: Gravin Juliana van Stolberglaan 1. Vragen naar mevrouw Heijdeman.  Want zuster zo noemen alleen wij haar nog.

Agnes van Boheemen- Vollebregt