Wat je dichtbij haalt is lekker…………..

coopWat je dichtbij haalt is lekker…….

De heropening van de Coop Supermarkt is al weer zes weken geleden. Even tijd voor een praatje. Eerst wat geschiedenis. Huib Pruijssers begon op zijn 18e als slager in Benthuizen. En later in Bergschenhoek, waar ze ook wonen,  als slager in de Sparwinkel. Daarna in Noorden als eigenaar van de Coop-supermarkt. Zoon Robert hielp vaak mee, en haalde ondertussen alle papieren, op HBO-niveau, om zelf een supermarkt te kunnen starten. En zo kwamen ze in Stompwijk terecht. Scheelt meteen een uur reistijd per dag.

Druk

Vanaf het begin op 15 oktober is het gezellig druk. Voor sommige artikelen is het even zoeken, maar alles ziet er netjes en overzichtelijk uit. Er zijn veel nieuwe producten bijgekomen en ook wel wat verdwenen. Maar in veel gevallen kan iets besteld worden en als het loopt blijft het in het assortiment. Op mijn vraag naar Echte Boerenkaas, laat Robert nog even zien waar die onvervalste Zoeterwoudse kaas ligt. Ik bedoel maar!

Slagerij huib

Vader Huib is de hele dag in de nieuw betegelde slagerij te vinden. Het meeste vlees en gehakt maakt hij hier zelf klaar. Ook veel vleeswaren snijdt hij zelf. Dus een kleinere hoeveelheid is geen bezwaar. Door de aanleg van een ruimtekoeler is het wat koud, maar blijft de kwaliteit bewaard. Heel goed om aan alle o.a. HACCP-regels te voldoen. De kip komt, zoals al jaren, van Scheria; Stompwijkse kwaliteit dus.

 Vers

Zoon Robert vindt groente, fruit, zuivel en andere versproducten heel erg belangrijk. “Dat moet gewoon goed zijn.” En zoals eigenlijk voor alles geldt: “Kritiek is geen probleem. Daar leren we van.” Met zijn 32 jaar is hij jong genoeg om er vol voor te gaan. Iets nieuws is altijd spannend, maar het is heel erg meegevallen. Hun inzet wordt beloond. robert

Slijterij

De gemeente verleende snel medewerking voor de opening van de slijterij. Ook van de haal- en brengservice van de stomerij kan gebruik worden gemaakt. Het postkantoortje laat nog even op zich wachten. Dat ligt aan PostNL die vijf of zes kilometer naar het volgende kantoor geen punt vindt.

Ach ja: het buitenleven heeft zijn mee en zijn tegen.  De Coop Supermarkt is voor ons in ieder geval dichtbij en lekker………….

Agnes van Boheemen- Vollebregt