Stompwijkse badgasten

badgastenHet regent PR’s en medailles voor de Stompwijkse badgasten

Afgelopen zondag werd de 2de ronde van de speedo wedstrijden gehouden. Vanaf 13:30 werd er in zwembad ‘de Zijl’ in Leiden gestreden voor betere tijden en medailles voor de nummers 1, 2 en 3. Van onze Stompwijkse badgasten mochten Bart Pardon, Jelsie van Ruijven en Sanne van Ruijven laten zien of de trainingen van de afgelopen tijd zijn vruchten zouden afwerpen. Gelijk in het 1ste programma stond Jelsie op de startblokken in de snelste serie voor de 100meter vrije slag (borstcrawl). Met een mooi persoonlijk record (PR) eindigde ze als 2de in een tijd van 1:33.52.

Al snel daarna ging Bart van start voor de 100meter schoolslag. Zijn specialiteit. Ook hij tikte als 2de aan in een tijd van 1.51.66 vlak achter een clubgenoot. Dit was een dikke PR van maar liefs 11 seconden.

Sanne moest iets langer wachten (programma 5). Voor haar stonden deze middag 2 afstanden op het programma die ze nog niet veel gezwommen had. Vele leeftijdsgenoten hadden deze afstanden nog nooit gezwommen. Sanne mocht in de snelste serie starten voor de 100meter vrije slag. Dit gaf echter geen garantie dat dit ook de snelste zwemmers van dit programma waren. Haar direct concurrent (van andere nummers) zwom eerder en zette een mooie tijd neer (wat ik wist op de tribune maar Sanne niet). Sanne ging goed van start en wist dit tot het eind vol te houden en tikte in haar serie als eerste aan (2:49.30PR). Dan is het toch even afwachten tot de omroeper zegt dat ze daadwerkelijk nummer 1 was geworden.

Voor Jelsie stond als 2de onderdeel de 100meter rugslag op het programma. Met de laatste training bleek dat zij het keerpunt niet goed onder de knie had en dat is dan best spannend. Keer je te vroeg dan wordt je gediskwalificeerd maar als je te laat keert dan stoot je je hoofd. Goed geconcentreerd ging ze van start en wist alle keerpunten goed te doen en eindigde in haar serie als eerste in een tijd van 1:45.88.

In de laatste serie werden er door 2 anderen een snellere tijd neergezet waardoor ze met een bronzen medaille naar huis mocht.

Het 2de onderdeel voor Bart was de 50meter vlinderslag. Ook voor hem spannend want de laatste keer ging deze niet helemaal lekker. Het is de bedoeling dat je je armen gelijktijdig over het water gaan. Maar als je vermoeit raakt dan is bijzonder moeilijk om je armen nog uit het water te krijgen. Met een goede start verliep de eerste baan goed. De 2de baan is zwaar maar gelukkig wist hij het vol te houden tot het eind. Met een prachtige PR van 9sec tikte hij aan in een tijd van 1:11.25. Dit resulteerde in een 9de plaats bij de einduitslag.

Als laatste mocht Sanne aan de start verschijnen voor de 100meter vlinder. Tot 50meter wist ze vooraan te blijven maar moest daarna toch haar buurvrouw voor laten gaan. In de laatste 10meter dacht Sanne waarschijnlijk aan de medailles waardoor ze met een enorme versnelling toch nog nipt als eerste wist aan te tikken in een tijd van 1:38:00. In een andere serie was er nog iemand sneller geweest waardoor ze tevreden een zilveren medaille mocht ophalen.

Met 6PR-en zijn er weer goede zaken gedaan voor het landelijk klassement. Zo probeert Sanne in februari mee te doen aan de jaargangfinale. Per afstand starten de 18 besten van Nederland per leeftijd.


Ilona van Ruijven