Samen werken aan de theatervoorstelling

 

Al eerder dit jaar heeft u kunnen lezen over de samenwerking tussen het Dorpshuis en BSO de Huifkar (SKZ). Met behulp van de gewonnen Lenteprijs willen zij een theatervoorstelling realiseren voor Stompwijkers, uitgevoerd door Stompwijkers.

In de zomer en de herfst is er hard gewerkt aan de opzet van de voorstelling en werving van ‘workshopdocenten’. Er is gekozen voor het thema: ‘Stompwijk door de jaren heen’. In de voorstelling zal onder andere toneelspel, zang, dans, foto, film, interviews en circus aan de orde komen.

Afgelopen vrijdag 14 december is Patricia de Jong (Manager van SKZ) bij groep 5, 6, 7 en 8, van de Maerten van den Veldeschool, op bezoek geweest, om de kinderen te vertellen over de theatervoorstelling. De kinderen hebben een brief gekregen met een invulstrookje. Deze kan ingeleverd worden bij BSO de Huifkar/peuteropvang ’t Peuterparadijs, aan de Van Santhorststraat 1 te Stompwijk.

De organisatie is daarnaast ook op zoek naar veel Stompwijkers tussen de 14 en 120 jaar oud, die mee willen spelen, zingen, dansen, filmen, fotograferen en bouwen.

Er zullen in januari, februari en maart 6 workshops gegeven worden per onderdeel in het Dorpshuis. Deze workshops worden op werkdagen tussen 16.00 en 19.30 uur gegeven. Ieder onderdeel heeft een eigen dag en tijd. Jong en oud zullen meedoen aan de workshops. Vervolgens zullen we gezamenlijk 2x een generale repetitie doen.

Op donderdag 21 maart 2013 zal de voorstelling van 16.00 tot 17.30 uur te zien zijn en wordt daarna feestelijk afgesloten.

De organisatie hoopt op veel aanmeldingen zodat er, met elkaar, echt iets moois gemaakt kan worden.

 

U kunt u voor 1 januari 2013 opgeven bij:

Patricia de Jong, Tel. 06-42379087 of  pdejong@kinderopvangzoeterwoude.nl (ook voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen)

 

Ook kunt u een briefje met daarop ‘theatervoorstelling’, naam, adres en telefoonnummer afgeven bij BSO de Huifkar/peuteropvang ’t Peuterparadijs, Jetty Noordzij, Maria v Santen, Carmen Oliehoek of Jose van Santen. Deelnemers krijgen in de eerste week van januari bericht over de voortgang.