Aftrap plannen renovatie van de kantine Stompwijk’92

P1100638  Op donderdagavond 10 januari 2013 zijn de plannen onthuld voor de renovatie van de kantine. De kantine renovatie commissie bestaande uit: Ton Veenhof, Ria van Rijn, Jokelien van Rijn, Carla en Ruud van Hoeijen en Tom Vurens. Er is door de commissie de afgelopen maanden hard gewerkt aan het uitwerken van de plannen. Er komt ongelooflijk veel werk bij kijken. Vragen als moet de vloer vernieuwd worden en met welke soort tegel dan? Welke brandveilige plafonds, andere meer (sfeer)verlichting, nieuwe beukenhouten bar en andere ruimere opstelling met dezelfde meters. Allerlei soorten kassa’s die bijvoorbeeld een directe verbinding heeft met de penningmeester en voorraadbeheer. Met allerlei technische snufjes die door juist gebruik enorm veel voordelen oplevert zoals het werken met pasjes die opgewaardeerd kunnen worden door vaste bezoekers. Van welk materiaal wordt het nieuwe meubilair en welke kleur? Mooi van vorm en toch hufterproef. Wat kan er anders en hoe kan het beter? Over elke grote en kleine beslissing is gewikt en gewogen.

Middels een prachtige presentatie, gemaakt door Rick Westerman, zijn alle genodigden deelgenoot gemaakt van de plannen. De genodigden bestonden vooral uit Stompwijkse bedrijven en ervaringsdeskundigen, zoals Theo van den Bosch die zich al voor de 3e keer  bezig gaat houden met de herinrichting. En Koos Bos die zich heeft gemeld voor het helpen slopen. Het doel van de avond was het presenteren van de plannen, het doorspreken ervan, het uitwisselen van ideeën om op die manier verder te kunnen gaan op de ingeslagen weg. Want één ding is duidelijk, na 20 jaar kan de kantine wel een facelift gebruiken. Als nu blijkt dat men op de goede weg zit, dat zal er gesproken gaan worden met het Stichtingsbestuur en de Omni. Dan zullen de plannen voor de financiering verder uitgewerkt gaan worden. Een deel kan men al opbrengen, maar er moet nog een groot deel gefinancierd worden. Hier is eveneens over nagedacht. Dit kan door het opkopen van vierkante meters vloer, barkrukken, verlichting, bar, gordijnen, luifels, noem maar op. Daar later meer over. Er kan nu over gepraat worden, nu de plannen naar buiten zijn gebracht. Als alles volgens plan verloopt is het de bedoeling dat men half mei gaat starten om na 9 á 12 weken klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. De eerste reacties zijn goed en er werden die avond nog veel verschillende ideeën uitgewisseld. Wordt vervolgd.

Petra Oliehoek– van Es