Oud Prinsenkoor zingt 10-2 carnavalsmis in St. Laurentiuskerk te Stompwijk

  oud prinsen


“Stompwijk is een dorp waaraan de reformatie volledig is voorbij gegaan”, stond enkele decennia terug te lezen in een sociologisch rapport over dit kleine veendorpje, wat langzaam maar zeker ingeklemd wordt tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden. De bevolking is er voornamelijk katholiek en dat is wellicht de reden dat het (van oorsprong katholieke) carnavalsfeest er nu al bijna 40 jaar goed gedijd. Met nauwelijks 2000 inwoners weet men een optocht met ruim 20 wagens te produceren.

Ook wordt tijdens de carnavalsdagen in diverse bejaarden- en zorgcentra een repertoire ten gehore gebracht om ook de ouderen onder ons van het carnavalsfeest mee te laten genieten. Lief en leed ligt zoals zo vaak dicht bij elkaar en met hun zingen proberen zij vooral de ouderen onder ons een paar plezierige uurtjes te bezorgen. Dat is echter naast het vele charitatieve werk wat de vereniging tijdens deze dagen doet, niet het enige bijzondere.

Een twintigtal jaren geleden kreeg men het idee om op carnavalszondag ’s morgens de gezongen mis te gaan verzorgen. Dit idee bleek een schot in de roos. In Stompwijk doet het verhaal nu de ronde dat de kerk maar 2x per jaar echt goed vol zit en dat is met Kerstmis en met Carnaval. Dat wil toch wel wat zeggen en de Oud prinsen hebben er dan allemaal ook veel voor over om dat ene uurtje in het jaar alles uit de kast te halen. Onder de bezielende leiding van de Leidschendamse dirigent Jan van Leeuwen en pianist/accordeonist Arie Paardekoper oefenen ze al weken van tevoren.

Zondag 10 februari om 11.00 uur is het weer zover en u bent uitgenodigd om eens te komen kijken en luisteren naar dit uniek gebeuren. Het is een moment van bezinning tijdens al dit feestgedruis, alhoewel de humor  bij “het gebed van de nar” en sommige liedjes anders doen vermoeden. Het is juist die combinatie die deze mis uniek maakt, maar wordt wel serieus door de Oud-prinsen opgepakt.

Als u zich eens wil laten verrassen? Kom dan zondag 10 februari om 11.00 uur naar de St.Laurentiuskerk in Stompwijk.