Stompwijkse Badgasten op NK en ZHK

badgastenStompwijkse badgasten op NK en ZHK

Sanne van Ruijven heeft weer een druk weekend achter de rug. Zowel op zaterdag als zondag vond het Nederlands kampioenschap zwemmen voor kinderen plaats. Uit heel Nederland kwamen kinderen strijden in het Leidse 25 meter bad. Zaterdag mocht Sanne uitkomen op de 100 meter vrije slag (borstcrawl), 200 meter wisselslag en de 200 meter vrije slag. Dit beloofde een pittige eerste dag. Omdat Sanne als 4e geplaatst was op de 200 meter vrije slag is nog overwogen om het wat rustig aan te doen op de eerdere nummers. Maar Sanne houdt niet van half werk, dus ging ze op elk nummer er voor de volle 100% tegenaan. Dit leverde drie persoonlijke records op en een 10e, 12e en een 6e plaats op.

Sanne had zich ook weten te plaatsen voor de 400 meter vrije slag en de 100 wisselslag die zondag werden gezwommen. Op de wisselslag werd ze gediskwalificeerd, maar met een mooi persoonlijk record werd Sanne op de 400 meter vrije slag 9e. Haar prestaties waren aanzienlijk beter dan vorig jaar. Het zal heel moeilijk worden om dit volgend jaar nog te verbeteren, maar met de wilskracht van Sanne is veel mogelijk.

In het bijzonder mooie Hofbad in Ypenburg dat een paar maanden geleden is geopend, vond zondag het Zuid-Hollands kampioenschap voor junioren en volwassenen plaats. Na enige opstartproblemen trad ook het elektronische scorebord van dit 50 meter zwembad in werking. Eline van Ruijven mocht het op drie afstanden opnemen tegen haar leeftijdsgenoten. Ze is inmiddels goed hersteld na haar ziekte (vermoedelijk door de koude periode in januari). Maar het leek wel of haar gezondheidspeil het ’s nachts had zien sneeuwen, want ’s ochtends meldde Eline dat ze zich niet zo fit voelde. Met vrees voor een nieuwe griep gingen we naar het Hofbad.

Op het eerste nummer (100 meter schoolslag) liet Eline zien dat we niks hoefde te vrezen voor een griep. Net achter de Nederlands kampioene van een paar weken geleden, tikte Eline als tweede aan. Ook op de 200 meter wisselslag zette ze haar persoonlijk record een stuk scherper. En ook deze zilveren medaille was goed voor een kwalificatie voor het NK in een 50 meter bad. Het laatste nummer was de 100 meter rugslag. Ook hier een persoonlijk record. Met een vierde plek nam het gewicht van de zwemtas echter niet toe door een derde medaille. Maar Eline was meer dan tevreden.

Ilona van Ruijven