Politiehond vindt inbrekers

politiehondPolitiehond vindt woninginbrekers

Een bewoner van de Zwanebloem in Stompwijk belde op maandag 25 februari, kort na middernacht, direct 112, toen hij zag dat twee personen zich verdacht ophielden bij de woning van zijn buurman. De politie nam geen halve maatregelen en zette met alle beschikbare agenten zowel de woning als de omgeving af. Vanaf straat was te zien, dat de inbrekers alles in het werk stelden om uit handen van de politie te blijven. Eerst trachtten zij vanaf de begane grond weg te komen. Toen dit niet lukte, vluchtten zij het dak op, maar zagen daar geen mogelijkheid om te ontsnappen. Met de inzet van een politiehond trachtten de agenten de kans om de beide inbrekers aan te houden te ver-

groten. Nadat de inbrekers diverse keren gesommeerd waren tevoorschijn te komen, werd de hond ingezet. Dit bleef niet zonder gevolgen. In twee verschillende kruipruimtes op zolder werden beide inbrekers, een 24-jarige Hagenaar en een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gebeten door de politiehond, waarna ze beiden konden worden aangehouden. Beide inbrekers zijn ingesloten in het politiebureau. Het woninginbrakenteam van de recherche heeft de inbraak in onderzoek.

Geef inbrekers geen kans, zorg voor licht én zicht!

Hoewel het voorjaar in zicht is, wordt er met name in de avonduren nog veel ingebroken. Als ’s avonds uw huis in het donker is gehuld, is het voor een inbreker duidelijk dat u niet thuis bent en dat hij ongezien zijn gang kan gaan. U kunt daar gemakkelijk iets aan doen met goed licht én zicht in en om uw huis.

Uit politiegegevens blijkt dat ruim zestig procent van de woninginbraken sinds oktober vorig jaar is gepleegd in donkere maanden tussen oktober en maart. Daarom krijgt de aanpak van woninginbraken van de politie de komende maanden de hoogste prioriteit. Agenten zijn extra present, zowel in uniform als onherkenbaar, en er worden buurtpreventen, vrijwilligers en scholieren in het kader van hun maatschappelijke stage ingezet. Maar u kunt zelf ook iets doen! Bijvoorbeeld door gebruik te maken van tijdschakelaars op uw binnen- en buitenverlichting.