Wie helpt onze hulpboeren ?????

 

Wij zijn voor onze zorgboerderij op zoek naar een vrijwilliger die per half maart 3 dagen per week 4 van onze hulpboeren/deelnemers op kan halen thuis en naar hun werk op onze zorgboerderij De Boerderijn kan brengen.

Onze deelnemers komen via de stichting GEMIVA en tot nu toe worden ze via de taxi gebracht en weer opgehaald. Helaas heeft de overheid besloten de vervoersvergoeding te schrappen. Dit betekent dat 4 van onze hulpboeren, die al jaren op onze zorgboerderij werken, niet meer kunnen komen. Het zijn mensen die niet alleen met het openbaar vervoer kunnen reizen en dus afhankelijk zijn van taxi vervoer.  

Op maandag en vrijdag komt Adrie tussen half 9 en half 4 op onze zorgboerderij werken. Adrie woont in Voorschoten en werkt al 10 jaar bij ons. Het is zijn lust en zijn leven en hij kan de koeien echt niet missen. Paul werkt bij ons op maandag, donderdag en vrijdag. Hij woont in Leiden. Hij werkt al 6 jaar bij ons op de zorgboerderij. Zijn beste vriend is kalfje Sofie en hij heeft als lievelingsklus de stal uitmesten.Mieke komt alleen op vrijdag bij ons. Ze woont in Zoeterwoude Rijndijk en is al 7 jaar bij ons op de boerderij. Mieke doet graag de kantinedienst en veegt de schuren. Ook heeft ze veel plezier als er iets mis gaat, bv als de koeien ontsnappen uit de stal. Ze lacht dan zo aanstekelijk dat we er allemaal vrolijk van worden. Mieke is 55 jaar en houdt niet van veranderingen.Joris woont in Zoeterwoude en komt op donderdag en vrijdag. Hij komt al 6 jaar bij ons. Joris voelt zich heel verantwoordelijk voor zijn collega’s en de dieren. Hij zegt altijd: gaan jullie maar een keer een paar dagen weg dan doe ik de boerderij wel…. Joris is erg betrokken en omdat zijn andere werkplek weggevallen is zit hij nu al 2 dagen per week thuis. Als de boerderij ook nog wegvalt zit hij straks 4 dagen thuis. Dat is echt een ramp voor Joris. En dan onze kant van het verhaal: wij geven veel om onze hulpboeren. Ze helpen ons naar eigen vermogen, en zijn zulke waardevolle mensen. Wij kunnen het ze niet aandoen dat ze hun werkplek bij ons moeten gaan missen. Het is ook hun boerderij.

 Daarom zijn wij op zoek naar iemand, of meerdere personen, die hen op maandag, donderdag, vrijdag, op wil halen en bij ons op  de boerderij brengt. En ‘s middags weer naar huis. Per dag kost dit 1½ a 2 uur ‘s morgens en ook ‘s middags. Dus in totaal 3 à 4 uur per dag. Er is een vergoeding voor de benzinekosten. Wie helpt onze hulpboeren aan vervoer naar hun werk op onze zorgboerderij in Zoeterwoude.

Wij hopen dat u ons kunt helpen, namens  Paul, Joris, Mieke en Adrie: heel erg bedankt! Voor info kunt u contact opnemen met:Paulien van Rijn, boerin van zorgboerderij  De Boerderijn Geerweg 4, 2381 LT Zoeterwoude, Telefoon 0612904943 of 0715803012