Stompwijkse badgasten in aktie

Badgasten in actie

Zondag 17 maart stonden weer diverse wedstrijden op het programma. Eline van Ruijven moest in Leiden aantreden voor de 200 meter wisselslag tijdens een lokale wedstrijd. Eline liet wederom zien dat het wel goed zit met haar vorm. Ze won deze afstand overtuigend met een dik persoonlijk record waarmee ze weer bij de beste 10 leeftijdsgenoten van Nederland behoort.bart

Bart Pardon, Jelsie en Sanne van Ruijven plonsten in het Voorschotense water (ik had nog zo gezegd geen bommetje). Bart moest eerst de vrije slag zwemmen. Een mager PR (persoonlijk record) bracht hem naar een plek bij de eerste 10. Daarna moest hij laten zien dat de rugslag meer tot zijn favoriete afstanden behoort (helaas voor Bart dit keer geen schoolslag wat hij echt leuk vindt en goed kan). Zijn start was op de rugslag was bijzonder goed, maar bij het eerste keerpunt was Bart tijdens de draai de onder- en bovenkant even kwijt waardoor hij ineens op zijn buik lag. Helaas was zijn supersnelle correctie niet voldoende voor de waarnemers zodat hij een ‘dis’ (diskwalificatie) achter zijn naam kreeg. Hopelijk lukt het Bart de volgende keer wel om zijn PR verder aan te scherpen.jelsie

Jelsie had als eerste de schoolslag. Maar al snel was duidelijk dat ze niet in het juiste ritme kwam. Dit betekende een tijd ruim boven haar PR (snel vergeten dus). Als tweede afstand had Jelsie de zeer lastige vlinderslag. Met een PR tikte ze netjes als twee aan. Maar toen later bleek dat het snelste meisje een ‘dis’ had vanwege een technische fout, mocht Jelsie toch de gouden medaille ophalen. En voor zover de eerdere schoolslag nog niet vergeten was, was dat hiermee in ieder geval wel gebeurd.sanne

Sanne had ook als eerste de schoolslag. Ondanks de intensieve trainingen op deze slag van de laatste tijd zwom ze slechts een fractie onder haar PR, maar wel goed voor een zilveren medaille. Daarna stond Sanne op de startblokken voor de 100 meter vrije slag. Dit was een zeer spannende strijd. Bij het keerpunt kwam haar kontje als tweede naar boven. Voordat Sanne van vermoeidheid naar haar coach strompelde wist ze toch als eerste aan te tikken. Het was duidelijk dat ze alles had gegeven. Als laatste zwom Sanne de 100 meter rugslag; de minst favoriete slag van Sanne. Al snel was duidelijk dat ze niet kon strijden voor een gouden plak. Maar ze kon dik tevreden zijn met een nieuw PR en een zilveren medaille.

Ilona van Ruijven