Koeiendans

 

Wij zijn inwoners van Stompwijk sinds een klein aantal jaren en zouden het leuk vinden als er bijv. in de dorpsketting een berichtje komt te staan waar, wanneer en hoe laat de boeren hun koeien naar de wei brengen. Elk jaar zien we her en der de koeien al weer rustig grazen, terwijl we juist hun blijdschap, zodra ze naar buiten gaan, zo graag eens willen zien.  

Met vriendelijke groeten,  

Ed en Paula Beekhuizen    

 

KOE Alert: 

Iedere lente staan de koeien weer te popelen, als ze na een winter binnen zitten de uitgestrekte weide weer in mogen. De dames doen dingen die je niet zou verwachten van een anders zo rustig dier. Ze springen, draaien rondjes en trekken sprintjes, ze lijken wel gek te worden van blijdschap! En jij kan erbij zijn, met KOE Alert. 

Door je op te geven voor KOE Alert, word je op de hoogte gehouden van tijd, datum en plaats dat boeren uit de regio de koeien uitlaten. Via een e-mail krijg je enkele dagen van tevoren bericht. Op de boerderij ontvangt de boer je met een kopje koffie en goed uitzicht op de dieren. 

De meeste koeien in het Land van Wijk en Wouden staan alleen in de winter en het vroege voorjaar binnen. Vanaf april gaan ze weer naar buiten. Voor de koeien en de boeren een speciale dag die ze graag met u delen. 

Je kunt je voor Koe Alert aanmelden door je email in te voeren in het Nieuwsbrief KOE Alert op de site van Land ban Wijk en Wouden.

 

 

 

Tip: neem wat contant geld mee voor een kopje koffie en eventueel een stukje kaas uit de boerderijwinkel.

 

(Met dank aan bovengenoemde site. Petra)

 

Elke boer in Stompwijk kan zich natuurlijk hier melding van maken in de Dorpsketting.