Even een vraagje

Even een vraagje…………

Waar leest u nu deze Dorpsketting? Thuis aan uw keukentafel, in de tuin, op internet? In Emmaus, Mariënpark, of ergens anders waar ex-Stompwijkers wonen…?

Nog een vraagje……  

Merkt u iets van De crisis? Als u nu ja zegt moet u zeker even doorlezen. In Stompwijk hebben we heel veel verenigingen, commissies, en noem maar op. Eentje is er die u wellicht niet zo goed kent. Dat is het P.C.I.: Parochiële Caritas Instelling. Een mond vol. Maar het staat voor mensen die er zijn voor iedereen die het wel eens moeilijk heeft. Vooral op financieel gebied. En laat dat parochiële dan maar weg. Dit staat open voor iedere Stompwijker.

En soms nog wel daarbuiten. Zij willen de helpende hand rijken als u met financiële problemen zit en niet weet waar u terecht kunt. Zij weten van bureaus bij gemeenten en dergelijke. En als u daar overal buiten valt hebben zij zelf nog wat achter de hand om u weer op weg te helpen. Helemaal anoniem.

Daar praten zij niet over: ze doen het gewoon. Of u hier nu net woont, of al uw hele leven. Of u nu weet hoe de kerk er van binnen uit ziet of niet.

Pastorie

Dan komen we toch weer even op het parochiebureau. In Stompwijk naast ons prachtige monument, de Laurentiuskerk, staat de pastorie. De openingstijden vindt u hier voorin de Dorpsketting. En anders is altijd nog wel de brievenbus open. Een kort briefje is genoeg. Doe het even want zij willen u graag helpen. Gewoon mensen onder elkaar. Anoniem. Maar niet zonder een handreiking. 

En als u nu zegt: “Niet ik, maar iemand die ik ken hoort hierbij.” Dan kan zo’n briefje misschien ook een goede tip zijn.

 

Helpt u de PCI helpen?

Door: hen attent te maken op medemensen in nood?

Door: zelf hulp te vragen?

Of door een bijdrage over te maken op rekening 361 502 540 t.n.v. PCI

H. Laurentius Stompwijk? 

 

Doen hè ?! Bedankt.

 

Agnes van Boheemen -Vollebregt