Boekje te koop over boerenkaasmakers Zoeterwoude

boerenkaas

 Het boekje ‘De Zoeterwoudse boerenkaasmakers’ is vanaf nu te koop op meerdere adressen in Stompwijk en Zoeterwoude. Centraal in deze uitgave staan de persoonlijke verhalen van mensen, die op hun bedrijf uit eigen koeienmelk kaas maken. Het boekje is onlangs gepresenteerd tijdens het plaatselijke, tweejaarlijkse boerenkaasfeest.

 

In het boekje staan voorts verhalen over de omgeving van het dorp, de geschiedenis van boerderijbouw en de jaarlijkse nationale kaaskeuring Cum Laude, waarbij kaasmakers uit Zoeterwoude vaak hoog scoren. Uit de diverse bijdragen wordt duidelijk dat de kaasmakers op meerdere opzichten een bijdrage leveren om deze regio aantrekkelijk houden voor wandelaars, fietsers en overige recreanten.

Boerenkaas staat voor een traditie die niet verloren mag gaan, staat in het boekje dat voor € 10,00 te koop is bij alle Zoeterwoudse kaasmakers. Het is in Stompwijk aan te schaffen bij de Coop, de Stompwijkse supermarkt. In Zoeterwoude wordt het aangeboden bij keurslager Van der Geest (Dorpsstraat 24) en het Groente & fruitparadijs (Dr. Bouwdijkstraat 2c). Vanaf heden is het (na 18.00 uur) ook verkrijgbaar bij Jan van Gent, Dorpsstraat 9 en Jack Luiten, Zuidbuurtseweg 54.

Wie de uitgave per post thuisbezorgd wil hebben, dient eerst € 12,50 (incl. verzendkosten) over te maken op rekening (NL37 RABO) 122 0766 05 onder vermelding van boekje ‘Zoeterwoudse kaasmakers’ met naam, adres en woonplaats van degene, aan wie het boekje moet worden toegestuurd.