Tim Oliehoek verfilmt Schmidt-boek Wiplala

tim

 

Regisseur Tim Oliehoek gaat het boek Wiplala van Annie M.G. Schmidt verfilmen. De familiefilm moet kerst 2014 in de bioscoop te zien zijn.

Dat maakte producent Burny Bos op het Festival van Cannes bekend. De opnames beginnen later dit jaar.

Wiplala, dat Schmidt publiceerde in 1957, vertelt over een vader en twee kinderen die door het wondermannetje Wiplala worden verkleind en daardoor in allerlei malle situaties terecht komen.

Vijf jaar later schreef de auteur nog een vervolg, Wiplala Weer. Mocht de eerste film een succes worden, heeft Bos ook plannen om het tweede deel naar het witte doek te brengen.

foto: ANP 

Toneelstuk

Het boek werd eerder door het Utrechtse gezelschap Het Filiaal ook bewerkt tot toneelstuk. Het scenario is van Tamara Bos, die eerder ook het script voor megahit Minoes schreef. Acteurs zijn nog niet bekend. Het budget is ongeveer 6 miljoen euro.

Tim Oliehoek en Burny Bos maakten onlangs samen de komedie Chez Nous, over een groep homo’s die tijdens de GayPride een overval plegen om hun stamkroeg te redden. Deze film gaat in het najaar in de bioscopen draaien. Bos laat weten heel gelukkig te zijn met de samenwerking.