Veurtheater Leidschendam: Carina Kaan en de “Taal van Licht”

carina kaan

Veurtheater Leidschendam : Carina Kaan en de “Taal van Licht “

Al vijftien jaar verwelkomt Carina Kaan vrienden en kennissen voor culturele en muzikale middagen in de voormalige deel van haar boerderij tussen Leidschendam en Stompwijk. Deze ruimte werd intussen te klein en Carina zocht naar een andere plek.

Dat is, om dicht bij huis te blijven, het Veurtheater in Leidschendam (voorheen Camuz ) geworden. Daar gaat Carina haar nieuwe programma op zondagmiddag 2 juni in première. Samen met pianiste en componiste Carolien Devilee heeft ze een muziek en poëzie programma samengesteld met als titel ”Taal van Licht.”

Het licht heeft Carina altijd geïnspireerd. Vroeg in de ochtend trok ze erop uit om het licht voor haar schilderijen te vangen. Vele jaren lang heeft ze dan ook haar leerlingen het licht als grote inspiratiebron mee kunnen geven.

Ze huurde ze een deel van de Essensteijnschool in Voorburg waar ze schilderlessen gaf en workshops met als thema “ schilderen met muziek en dans.”

Carina zegt: “Het licht is vormloos. Elke kunstenaar, elke componist probeert een fractie daarvan de vertalen. Ook ik probeer het licht te vangen. Tijdens het schilderen, het maken van muziek, het schrijven van mijn gezongen liederen en gedichten en mijn boek “Taal van Licht “:

Op een dag ontstond het idee om klank, woord en kleur als een drieluik in elkaar te vlechten . Carolien Devilee schreef speciaal daarvoor verschillende  composities en zocht naar bijpassende pianowerken.

Gedichten, liederen, prachtige pianocomposities en de door Carina voor te lezen bladzijden uit haar boek weven zich als een gouden draad door het programma. Carina zegt :’’ Wij hopen deze middag iedereen een glimpje van de magie van het licht mee te geven.’’

 

Kaartverkoop :www.hetveurtheater.nl

Aan de kassa: 070 3177475

Toegangsprijs € 12,50 incl. consumptie in de pauze.

Aanvang zondagmiddag 2 juni om 15 uur.

Voor meer informatie over het programma zie www.Carinakaan.nl