Opening van zorgboerderij Boerderijn

boerderijn

Vrijdag 7 juni was het dan zover; de opening van de zorgboerderij nieuwe stijl: Boerderijn in Geerpolder. Alhoewel er nu een schitterende boerderij in authentieke vorm is opgetrokken was het tijdens de bouw wel even improviseren in de tijdelijke noodhuisvesting, waarbij de activiteiten van de zogenaamde hulpboeren ook gewoon moest doorgaan. Alle lof voor de familie van Rijn en de diverse vrijwilligers en stagiaires die dit hebben gedaan. Uiteindelijk staat er iets moois en alle reden om dit ook officieel door de burgemeester te laten openen. De voorbereiding van zo’n mooie dag heeft uiteraard veel voeten in de aarde. Al weken lang waren de hulpboeren hiervoor in de weer. Alles zag er spic en span uit en er waren vele activiteiten voorbereid om die dag te kunnen ondernemen. Zo konden er meerdere natuurwandelingen worden gemaakt. Hierbij konden kinderen een monster nemen van het slootwater en nagaan welke beestjes er allemaal in het slootwater zaten. De hulpboeren konden ook enthousiast vertellen over de diverse werkzaamheden die op de boerderij moeten gebeuren. Het onderhouden van de groentetuin, het voeren van de beesten, het repareren van fietsen, etc. Maar deze open dag was natuurlijk wel heel speciaal en ze hadden dan ook hele speciale taken, zoals het regelen van het verkeer, begeleiden van het parkeren, de verkoop van ijs, trampolinespringen, etc. Deze taken wisten zij met verve te vervullen. Naast de vele activiteiten van de hulpboeren waren er ook de nodige stands van de bedrijven die bij het ontwerp en de bouw van de boerderij betrokken waren. Kortom, een mooie dag voor een resultaat dat gezien mag worden.  

Schrijvers tijdens de bbq Leo, Loes, Conny en Geerd