Sprookjes bestaan niet!!!!!!

rabo

Sprookjes bestaan niet!!!!!!!!!!!!

Jaren geleden waren er veel boeren en boerendorpjes, destijds werd bedacht om deze mensen te gaan helpen en werd de Coöperatieve Boerenleenbank opgericht om deze boeren in raad en daad bij te staan want, coöperatief betekent niet voor niets OP SAMENWERKING BERUSTEND!!

Er is in de loop der jaren veel veranderd, in 1972 ging de Coöperatieve Boerenleenbank samen met de Coöperatieve Raiffeisenbank onder de naam RABObank met het Coöperatieve hoog in het vaandel en gezien haar TV reclames van vandaag de dag zou hier niets aan veranderd zijn, maar de realiteit is duidelijk anders. Mede omdat de overheid het de boeren steeds lastiger maakte werd deze sector enorm uitgedund, zo ook in Stompwijk.

Coöperatief of niet maar de Rabobank zag zich genoodzaakt om haar bankgebouw(en) in Stompwijk te sluiten, maar kreeg gelukkig wel een pinautomaat. Maar na een aantal jaren zal ook onze pinautomaat uit de muur verdwijnen, omdat deze te weinig kijkcijfers zou hebben, en blijkt dus het sprookje voor Stompwijk (+ buurt dorpen) uit te zijn.

De ooit zo OP SAMENWERKEND BERUSTEND opgerichte bank heeft dus eenzijdig het besluit genomen om de stekker uit Stompwijk (+ buurtdorpen) te trekken en komt met een slap alternatief  voor Stompwijk om te proberen er 1 in de COOP te plaatsen. Een triest alternatief daar de COOP “begrijpelijk” niet 24 uur open is en zeker niet in de weekenden.

De totale opheffingen van het Rabobank gebeuren geldt niet alleen voor Stompwijk maar ook voor Zoeterwoude –Dorp en Rijndijk en tevens voor Hazerswoude–Dorp en Rijndijk en voor de “goede” service kan men dus in Al-phen a/d Rijn terecht, men kan er dan een leuk dagje uit van maken.(parkeren is nu nog gratis.)

Als je met je rollator wilt gaan pinnen dan kan dat 5 km links en 5 km rechtsaf in Zoetermeer en Zoeterwoude. Het is jammer, maar waar de Rabobank voor stond berust zich in een sprookje en helaas bestaan deze niet.

We gaan er zeker nog wat van horen, Peter v. Viegen